Kiderült: A Főváros is csak a hírekből tudta meg, hogy pályázik az atlétikai EB-re

Orbánék nem kérdezték meg őket.

Hivatalosan ugyan az atlétikai szövetség pályázik az Európa-bajnokságra, és nem a főváros, mint egy olimpiánál, de azért illik az önkormányzat támogatását kérni, márpedig Bősz Anett sportért felelős főpolgármester-helyettes a hvg.hu-nak azt mondta, semmilyen megkeresésről nem tud.

Budapest és Birmingham pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság megrendezésére – jelentette be az európai szövetség (EAA) elnöke, Dobromir Karamarinov. A hírről beszámolt a hvg.hu is, ám megkérdeztük a Fővárosi Önkormányzatot is a fontos bejelentésről. Kiderült, hogy a fővárosnál az egészről

nem tudtak semmit.

Bősz Anett ugyan elismerte, hogy a rendezés jogáért pályázó város önkormányzatának hozzájárulása nem kötelező eleme a pályázatnak egy atlétikai Európa-bajnokságnál, mert ez más, mint mondjuk egy olimpia, de megerősítette információinkat, hogy a bejelentés azért meglepte a fővárost.

“Nem a város, hanem általában az adott ország szövetsége a pályázó, a rendező város általában csak rendező városi hozzájárulást ad, mellékletként a pályázatban, de ez sem kötelező elem”

– mondta Bősz, ugyanakkor megjegyezte azt is: “semmilyen, még informális tájékoztatás, megkeresés sem volt a főváros felé, legalábbis a sportágazat vagy területért felelős kabinet felé”.

Valódi Hírek