FRISS: Ujjonganak a méhkerékiek, hogy újraválasztották a felfüggesztett börtönt kapott fideszes polgármestert

Táncra perdülnek örömükben.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a hétvégén újraválasztották a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt méhkeréki polgármestert, Tát Margitot. A Blikk a napokban a településen járt, hogy helyieket kérdezzen az eredményről. Minderről a lap keddi számában számolt be részletesen.

„Amióta ő a polgármester, épül, szépül a falu” – mondták többen a bulvárlapnak. A megkérdezettek közül csak egy ember vállalta, hogy névvel és arccal nyilatkozik, ő a helyi kocsma egyik törzsvendége, aki még ivott is egy sört Tát győzelmére.

A polgármester egyik helyi drukkere arról beszélt, hogy Tát igazi vezetői alkat, már az iskolában is „rajvezető volt”. Erre a választási eredményre számítottunk – fejtette ki az illető, aki örül, hogy Tát Margit maradt a polgármester.

„Ha mégis történt valami, minket az nem érdekel”

– fogalmazott.

Tátot a függetlenként induló, 25 éves Gherman Sámuel hívta ki, aki épp csomagolt szülei házában, amikor a lap munkatársai megjelentek. „Sajnálom, hogy így döntöttek az emberek, de tudomásul veszem az eredményt” – mondta a volt polgármesterjelölt a lapnak. Beszélt arról is, hogy sokan mondták neki, mennyi pénz jutott a falunak Tát vezetése alatt, „igaz, ezeket a forrásokat más falvak is megkapták az EU-tól”.

„Megpróbáltam csak a programommal, sárdobálás nélkül meggyőzni az embereket. Nem sikerült”

– mondta a lapnak Gherman Sámuel, aki mérnökként folytatja az életét, ahogy a kampány előtt is tette.

Tát Margitot költségvetési csalás miatt ítélték jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre. Ezután lemondott, de a vasárnapi időközi voksoláson elindult, és az 1190 szavazatból 805-öt kapott.

(hvg.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/04/12/a-csalas-miatt-elitelt-mehkereki-fideszbunozo-ujra-az-onkormanyzatnal-dogozik

Valódi Hírek