Kiderült, mire ment el a Szerencsejáték Zrt. pénze — megdöbbentő tények kerültek ki

„Jó helyre” ment a lóvé.

Közel 1 milliárd forintot osztott szét úgynevezett „közösségi, társadalmi tevékenységek” támogatására a Szerencsejáték Zrt.

Ez a cég leányvállalatának, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-nek a pénzügyi beszámolójából derült ki, amelyet a HVG közérdekű adatigényléssel kért ki.

A rendszeres adatközlés a kötelezettség ellenére nem jellemző a cégnél, az adatigénylést követően is közel 1 hónap csúszással kapták meg a listát. A közzétett adatok a január és április közötti időszakról szólnak, a májusi adatokat nem hozták nyilvánosságra.

Érdekesség, hogy az összesen 915 milliós összeget majdnem teljes egészében 3 szereplő kapta meg. A keret negyedét, 230 millió forintot egy Highthide23 Kft. nevű magáncég kapta meg. Bár nem közölték, mire adták a támogatást, a vállalat weboldaláról kiderül, elsősorban nyomdai előkészítéssel, illetve szabadidő- és sporthajógyártással foglalkoznak.

A 11 éve alapított vállalkozás, tavaly 201 milliós veszteséget termelő vállalat vezetője Weöres Szabolcs. A profi vitorlázó több állami cégtől kapott jelentős támogatást egy versenyhajó megvásárlásához.

A második legtöbb pénzt a kormánypárti influencer-ufólátnok-zenész Pataky Attila cége kapta, amely közel 142 millió forintban részesült. Ő tavaly is kapott majdnem 79 millió forintot a Szerencsejáték-leányvállalattól. Érdekesség, hogy

Pataky a koronavírus-járvány ellenére azon kevés előadó közé tartozik, akik a tavalyi évet nyereséggel zárták –

– nem is kicsivel, 61 millió forinttal a 327 milliós bevétel mellett.

A harmadik legtöbb pénzt a kormányt hangosan támogató, a békemeneteket is szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, amely márciusban

több mint 70 millió forintot kapott.

Tavaly is kaptak az állami cégtől támogatást, akkor 40 millió forint értékben.

További érdekesség, hogy

a korábban Rogán Antalt és Habony Árpádot is szállító helikoptereket gyártó Aeroglobe Kft. is kapott

35 millió forintot. A Demjén Ferenc tulajdonában álló Rózsa Records Kft. 30, míg a kormánykedvenc zenekar, az Ismerős Arcok 25 millió forint támogatásban részesült.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek