Hatalmas bukta: Az Orbán-párti bulvárlap olyan halálos balesetről számolt be, ami meg sem történt — Helyreigazítást kellett közölniük

Bocsánatot kellett kérjenek, mert hazudtak.

A Ripost egy gyilkosságról szóló írásában olyan esetről számolt be, amikor egy vállalat dolgozóit szállító kisbuszt halálos baleset ért. Ilyen azonban a valóságban nem történt meg.

A kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks bulvárlapja, a Ripost egy csütörtökön közzétett helyreigazítása szerint egy idén május 23-án közölt, „Csodás, jószívű embert vesztettünk el – ismerősei gyászolják a munkahelyén halálra késelt nőt” című cikkükben valótlan állítást fogalmaztak meg a Valeo Kft.-vel kapcsolatban — számolt be róla a media1.hu.

A helyreigazított írásban a fenti gyilkosságon túl arról írt még a Ripost, hogy „tavaly októberben egy 74 éves, külsős munkavállalót ütött el egy 54 éves férfi teherautóval a gyár udvarán, 2020 májusában pedig a cég dolgozóit szállító kisbuszt érte baleset”.

A helyreigazítás szerint azonban ilyen eset azonban valójában nem történt. Ezt kénytelenek voltak beismerni:

„Valótlanul állítottuk, hogy »2020. májusában pedig a cég dolgozóit szállító kisbuszt érte baleset – öten életüket vesztették, négyen súlyosan megsérültek«. Ezzel szemben a valóság az, hogy ilyen eset soha nem történt. A valótlan tényállításokért a Valeo Kft. szíves elnézését kérjük”.

A Ripost helyreigazított cikke.

A Media1 a napokban a Riposttal kapcsolatban arról is beszámolt, hogy a bulvárlap nyomtatott kiadása, a Ripost7 árát megemelte a Mediaworks.

(via, media1.hu)

(Kiemelt kép: merce.hu)

 

Valódi Hírek