Mi történt? Leváltották a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatóját, volt miniszter kerül a helyére

Indoklás nincs.

2022. június 15-i hatállyal Mager Andreát nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Elődje, dr. Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását – írja a társaság.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint Mager Andrea a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász és nemzetközi kapcsolatok szakértő diplomát. 1998 és 2006 között számos hazai pénzintézetnél töltött be szakértői majd vezetői pozíciókat. 2007 és 2010 között a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácstagja, 2010 és 2011 között a Magyar Közlöny Lap és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2011 és 2016 között a Magyar Nemzeti Bank Monetáris tanácsának tagja. 2016 és 2018 között a Miniszterelnökség postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosa.

2018-tól nemzeti vagyon kezeléséért felelős

tárca nélküli miniszterként

az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összeségét gyakorolta.

Dr. Bozóky Alex 2019-ben érkezett a nemzeti lottótársasághoz, ahol a szervezet igazgatósági tagjaként, illetve a Törzskari Koordinációs Központ vezetőjeként a vállalat egyes kiemelt stratégiai feladatainak végrehajtását koordinálta. A 2021. október 1-jétől vezérigazgatóként irányította a szervezetet és folytatta a társaság modern nemzeti vállalattá alakítását.

A tavalyi évet a nemzeti lottótársaság kiemelkedő, több mint 700 milliárd forint árbevétellel zárta közel 22%-os bővülést produkálva, amely növekedési ütem az idei évben is tovább folytatódott. Dr. Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását.

(via portfolio.hu)

Valódi Hírek