Kocsis Máté bejelentette: Az ellenzéknek többet kell a rezsialapba fizetnie, mint a Fidesznek

Hol élünk?

Az ellenzéki, “baloldali” frakciók összesen 3 milliárddal, a kormánypárti frakciók pedig 2 milliárddal kevesebb költségvetési támogatást kapnának ebben a ciklusban

Kocsis Máté egy háttérbeszélgetésen jelentette be, hogy a Fidesz ennek érdekében törvénymódosítást kezdeményez, tudta meg az atv.hu.

Kocsis Máté felhívta a figyelmet, hogy míg a pártok összesen 2,5 milliárd költségvetési támogatást kapnak, addig a parlamenti frakciók összesen 30 milliárdot egy ciklusra a működésükre. És míg korábban egy kormánypárti képviselő mandátumára 2,2 millió, egy ellenzéki képviselői mandátumra pedig 3,1 millió jutott havonta, a mostani, április 3-i választások után ez a következő: egy kormánypárti képviselőre 2,6 millió, míg

egy baloldali képviselőre 4,5 millió forint

jut havonta. A számításaik szerint ez azt jelenti, hogy az ellenzéki frakciók ‒ Kocsis Máté megfogalmazása szerint a „baloldali” frakciók ‒ négy év alatt ebben a parlamenti ciklusban 6 milliárddal többet kapnának összesen, mint az előző ciklusban.

Ez másfél milliós többletet jelent képviselőként az esetükben, ami véleménye szerint nem tisztességes, ez “nem tükrözi a választói akaratot” sem, hiszen 800 ezerrel kevesebben szavaztak a baloldalra, mint korábban – jelentette ki.

Kocsis Máté emlékeztetett a Facebook-posztjára, amiben azt írta, a baloldalon az ellenzék trükközik azzal, hogy hat frakciót alakítottak, holott egy közös listán indultak.

“A mi álláspontunk szerint ehhez a rezsivédelmi alaphoz hozzá kell járulniuk a pártoknak is legalább azzal a három milliárd forinttal, amennyivel többe kerülnének a parlamenti frakcióik a következő években. Erre teszünk javaslatot jövő héten”

– posztolta Kocsis Máté.

„Ez maga a probléma, ez így nem jó” ‒ fogalmazott a frakcióvezető, aki szerint a törvénymódosítási javaslatuk lényege az lenne, hogy a parlamenti ellenzéki, „baloldali” frakciók adjanak le 3 milliárdot, míg a kormánypártok 2 milliárdot leadnak ebben a ciklusban.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/06/15/kocsis-mate-kibokte-meghekkeli-a-fidesz-az-europai-parlamenti-valasztasokat

Valódi Hírek