Súlyos dolgok derültek ki a Deutsch Tamás apósát meggyilkoló férfiről

Fideszes üzleti kötődései voltak.

Ahogy arról annak idején az elsők között beszámoltunk: Deutsch Tamás apósa, Lazsányi László volt az a 66 éves férfi, akit 2021. decemberében halálosan megkéselt az albérlője Óbudán, a Nánási úton egy társasházban.

Lazsányi László

Az rtl.hu most arról ír, hogy B. István, a gyilkossággal gyanúsított férfi korábban CBA-boltok tulajdonosa volt. A csúcson több száz alkalmazottja volt, boltjai pedig 5 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak – olvasható a cikkben.

A portál megkeresésére a CBA megerősítette, hogy a férfinak 2019-ig (0,083 százalékos) tulajdonrésze volt a kereskedelmi láncban, azonban azt hangsúlyozták, hogy a gazdasági és jogi kapcsolat már évekkel korábban megszűnt.

Az áruházlánc szerint a CBA Kereskedelmi Kft.-nek a férfi soha nem volt tisztségviselője, a központ és a franchise rendszer működésével kapcsolatos döntések meghozatalában nem vett részt. Akkor lépett ki a rendszerükből, amikor B. István tulajdonrészét a NAV elárverezte.

A férfi lecsúszását az Rtl.hu szerint egy rossz döntés okozta: egy elszámolási vita miatt igen komoly összeget követeltek tőle. Attól tartott, hogy ha fizetnie kell, akkor mindenét elveszíti, ezért egy utazásokon megismert férfire íratta szinte mindenét, hogy ne legyen lefoglalható vagyona.

Arról azonban nem készült hivatalos papír, hogy a jogvita után visszakap mindent, a bizalmába férkőzött férfi pedig nem akarta visszaadni a vagyonát – legalábbis ezt állította B. István a rendőrségnek, amikor feljelentést tett az ügyben.

A CBA-s évek után még munkanélküliség és néhány sikertelen üzleti próbálkozás követte, de volt ételhordó, zöldséges és ingatlanos is. A vesztét az ominózus szerződés okozta végül, NAV-vizsgálat indult ellene, több tízmillió forintra büntették.

Először egy budai panzióban húzta meg magát, majd nem sokkal később a gyilkosság helyszínére, a munkásszállóként üzemelő Nánási úti épületbe költözött, amit a Lazsányi László által vezetett egyesület, a Civil Torna Club Szabadidős SE üzemeltetett.

A nyomozati anyagok szerint B. István hónapok óta nem fizetett bérleti díjat, Lazsányi pedig hiába szólította fel, hogy költözzön ki. Miután a holmiját kitették az apartmanból, a férfi többször is visszament oda eltölteni egy-egy éjszakát.

Amikor ezt Deutsch apósa észrevette, odament és számonkérte a férfit, ekkor szúrta le a gyanú szerint B. István Lazsányit. A férfi nem menekült el az eset után, megvárta a rendőröket, és vallomást tett.

Az Rtl.hu azt írja, B. Istvánt júniusban elmeorvosi vizsgálat alá vethetik, mert az ügyvédje szerint úgy tűnik, nem méri fel tettének a súlyát.

(rtl.hu / hvg.hu)

Valódi Hírek