Oláh Lajos szembesítette a fideszes államtitkárt a kormánypárti polgármesterek panaszaival: Rétvári Bence meg sem tudott utána szólalni

Erre nem számított.

„A Covid idején már láttuk, hogy önök senkiben sem bíznak. Míg Nyugat-Európában támogatták az önkormányzatokat, addig a magyar kormány részéről forráselvonások, megszorítások és titkolózások voltak.”

– kezdte Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője a felszólalását.

A képviselő emlékeztetett: az euróárfolyam már elérte 402 forintot, amely szerint a brutális megszorításokkal teli Orbán-csomag következménye.

Teréz- és Erzsébetváros országgyűlési képviselőjeként Oláh Lajos aggodalmát fejezte ki az önkormányzatok iránt, és megjegyezte: ezzel nincs egyedül.

„Székesfehérvár fideszes polgármestere is aggódik, Cser-Palkovics András úgy nyilatkozott, hogy náluk is gondot okoz, hogy az önkormányzatoknak maguknak kell kigazdálkodniuk a rezsiárakat. A villamosenergiaáraknak ilyen brutális emelkedését pedig nem tudjuk kigazdálkodni, jelentette ki a fideszes polgármester. […] Gémesi György Göndöllő, illetve Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere ugyancsak aggódik. Tab ugyancsak fideszes polgármestere szó szerint azt mondta: 3 hónap múlva mindenki lába alatt égni fog a talaj.”

– sorolta a példákat Oláh Lajos, hozzátéve: félő, hogy sok kistelepülésen ki kell kapcsolni a közvilágítást.

Oláh Lajosnak Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Arról beszélt, hogy az egész világ rendkívüli időket él, és bár mindenhol emelkedtek az árak, Budapesten még így sokkal jobbak olcsóbb a gáz, mint bármelyik másik fővárosban.

„Van olyan kormány, amelyik meg tudja védeni a saját állampolgárait, és van olyan, amelyik nem tudja.”

– mondta. Szemére hányta az ellenzéknek, hogy az EP-képviselőik sosem álltak ki a rezsicsökkentés mellett.

„Tíz éve volt a Demokratikus Koalíciónak, hogy egyetlen egy mondatot kimondjon, ami a rezsicsökkentést támogatná. Tíz év alatt, 3600 nap alatt, egyetlen egy nap, egyetlen egy politikusuk nem volt, aki azt mondta volna, igen, a magyar embereket meg kell védeni.”

– mondta, majd elkezdett 2010 előtti példákat sorolni, amikor megengedték az önkormányzatoknak, hogy hitelt vegyenek fel.

 

Valódi Hírek