Mindig van lejjebb: Navracsics helyettese a nemátalakító óvodásokra fogta, hogy miért nem kap Magyarország uniós pénzeket

Ez veszélyes.

A befagyasztott uniós pénzekről csörtézett egymással a Momentum és a kormány hétfő délután az azonnali kérdések órájában a Parlamentben. Bedő Dávid felszólalásában arról beszélt, hogy a gazdasági problémákra a megoldást az uniós pénzek lehívásában látja, s úgy tűnik, a kormány lemondott ezen források nagyobb hányadáról.

„bármennyire is próbálják az Európai Unió bürokratái zsarolni Magyarországot, nem fogunk nekik engedni (…) bármennyire is szeretnék egyesek, továbbra sem fogjuk engedni, hogy

az óvodás kisfiúkat rózsaszín tüllszoknyába öltöztetve

kelljen óvodába hordaniuk a szülőknek”.

– válaszolta erre Latorcai Csaba, Navracsics Tibor helyettese.

Mikor Bedő Dávid a szemére vetette, hogy a magyar kormány folyamatosan visszaél az uniós forrásokkal, ezért nem kapjuk meg most a pénzeket, Latorcai ennyit válaszolt:

„Nem kell idegeskedni, nyugalom, jó kezekben vannak az európai uniós források”

– válaszolta Latorcai Csaba, mire az ellenzék padsoraiban többekből kitört a nevetés.

„Nagyon vicces, de azért jó tudni, hogy 2019-ben több mint három és fél milliárd euró, 2020-ban négy és fél milliárd euró, tavaly pedig négymilliárd euró forrást hívtunk le Magyarország számára”

– jegyezte meg kissé sértődötten. Egyúttal álproblémának nevezte, hogy nincsen meg az Európai Bizottsággal a megállapodás, mivel a pályázatokat így is ki lehet írni.

(via Népszava)

Valódi Hírek