Varga Judit veri az asztalt: szerinte azért támadja az EU az Orbán-kormányt, mert van jobboldali médium Magyarországon

Úgy hiszi, ez az, ami zavarja őket.

Facebook-bejegyzésben adott hangot ellenérzéseinek Varga Judit azzal kapcsolatban, hogy a magyar médiahelyzet miatt eljárás indulhat a magyar kormány ellen. Az igazságügyi miniszter állítása szerint erre azért lehet szükség, mert Magyarországon van jobboldali médium is.

Varga Judit bejegyzését alább idézzük:

Ismét a liberális NGO-k akarják diktálni az ütemet Brüsszelben? 🤔

❗️A Riporterek Határok Nélkül egyik brüsszeli rendezvényén hosszasan kritizálták Magyarország médiahelyzetét, megjegyezve, hogy a magyar médiapiacon jelen van a jobboldal is.

Vera Jourová uniós biztos egy közeli munkatársa erre válaszul jelezte, hogy már „kreatívan” keresik a megoldásokat, hogy a médiapiac helyzetét a jogállamisággal összekötve

ismét kötelezettségszegési eljárásokat tudjanak indítani Magyarország ellen.

📌Nagyon sajnáljuk, hogy egyes NGO-kat és a brüsszeli bürokratákat ennyire

zavarja, hogy jobboldali kormányzású országban jobboldali médiumok is vannak.

Remélem azon tagállamok esetében is ilyen alaposan fogalmazzák meg a fenntartásaikat, ahol baloldali kormányok alatt megengedik baloldali lapok létrejöttét és érvényesülését!

📌Továbbá jeleznénk, hogy az Európai Bizottság nem rendelkezik hatáskörrel médiaügyekben, a jogállamisági kondicionálást pedig csak az uniós költségvetést veszélyeztető ügyekben lehet alkalmazni!

☝🏻Jó lenne, ha ezekben az időkben a valódi problémákra keresnék kreatívan a megoldásokat, nem pedig Magyarország újabb vegzálására.

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek