FRISS: Rengetegen írták alá a DK petícióját — Nem akarják az emberek, hogy megszűnjön a katás adózás (+videó)

Eközben a kormány csak az oligarchák jóltartásával törődik.

Közel 10.000-en írták alá a Demokratikus Koalíció petícióját, amelyet a katás adózás eltörlése ellen indítottak, közölte Kálmán Olga szombati online sajtótájékoztatóján.

A DK frakciószóvivője múlt vasárnapi sajtótájékoztatóján is felidézte, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arra utalt, megszűnhet a kisadózók tételes adója, azaz a kata.

Ezért döntött úgy a Demokratikus Koalíció, hogy petíciót indít a katázás megszüntetése ellen.

Már akkor is hangsúlyozta a párt, hogy ez nem más, mint

adóemelés és megszorítás.

A Fideszre teljesen jellemző Kálmán Olga szerint, hogy a kisembereket és a kisvállalkozókat bünteti, míg a fideszes oligarchák vígan élnek és gyarapodnak.

Mint azt Kálmán Olga szombati sajtótájékoztatóján közölte: hatalmas siker a DK petíciója, amit már csaknem 10.000-en írtak alá.

„A DK nem hagyja szó nélkül a kormány aljas húzásait, ezért indítottuk el a petíciót”

— hangsúlyozta a frakciószóvivő.

„Magyarország ugyanis nem Mészáros Lőrincekből és Tiborcz Istvánokból áll, hanem olyan emberekből, akik jelentős része kisvállalkozóként próbál megélni. Ha kivezetik a katát, akkor

ezeket az embereket teszik tönkre”

— hangsúlyozta Kálmán Olga.

„Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy Orbánék összeomló gazdaságpolitikájának következményeit a magyarokkal fizettessék meg”

— fogalmazott, hozzátéve, hogy még a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara sem támogatja a kata eltörlését, csak a szabályozáson javítana.

A frakciószóvivő kiemelte: 450 ezer katás véleménye érdektelen a kormánynak, hiszen ők csak az oligarcháik jóltartásával törődnek.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek