Kiderült: A magyarok többsége eurót akar, de az Orbán-kormányt nem érdekli, hogy mit akarnak az emberek

Az euró bevezetésének támogatottsága leginkább Romániában és Magyarországon a legmagasabb.

Magyarországon a lakosság 69 százaléka támogatja a közös valuta bevezetését – derül ki az Európai Bizottság a mai napon közzétett euró bevezetéséről szóló Eurobarométer gyorsfelmérésből — számolt be róla a hvg.hu.

Az április 20-29 között Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Svédországban történt adatfelvételből készült elemzés eredménye szerint az euró bevezetését ezekben az országokban széleskörűen támogatják:

a válaszadók átlagosan 60 százaléka látná szívesen, ha hazája belépne az euróövezetbe.

Az euróra történő átállást támogatók aránya Romániában (77%) és Magyarországon (69%) a legmagasabb, Svédországban (45%), Bulgáriában (44%) és Csehországban (44%) pedig a legalacsonyabb. Az euró bevezetését ellenző magyar válaszadók aránya 26%-ról 28%-ra nőtt 2021 és 2022 között.

Mindennek ellenére az euró bevezetése a közeljövőben nem várható Magyarországon. Matolcsy György jegybankelnök ugyan tavaly még azt mondta, „Magyarország be akarja vezetni az eurót”, ezzel szemben az Orbán-kormány a gazdasági önállóságot kiemelve még céldátumot sem emleget.

(via, hvg.hu)

Valódi Hírek