A fideszes polgármester szerint nagyon fognak fájni a megszorítások: „Jó lett volna egy kis felkészülési idő”

Lehet, hogy a közvilágításon kell így spórolniuk.

Székesfehérvár fideszes polgármestere a Hír Tv-ben a rezsivédelemről azt mondta: a távhő- és melegvízszolgáltatásra kapott állami támogatás nagyon nagy tétel, és ők napokon belül bejelentenek önkormányzati takarékossági intézkedéseket is. De a közvilágításra kedvezményt várnak a kormánytól.

Meglepte az önkormányzatokat a kormány döntése, mely a jövőben már nem biztosítja az önkormányzatok és a kkv-k számára a rezsivédelmet és nekik is piaci árat kell fizetni az energiáért,

“jó lett volna egy kis felkészülési idő”,

előzetes egyeztetés – erről Cser-Palkovics András beszélt a Hír Tv Napi aktuális műsorában kedd este.

Székesfehérvár fideszes polgármestere a hévégén, a rezsivédelemről szóló kormányrendelet megjelenése után az ATV Híradónak azt nyilatkozta:

„A közvilágítás az nem a polgármesternek szól, meg nem űrlényeknek szól, hanem az adott településen élő embereknek, családoknak”.

Mint mondta, jólesett volna nekik, ha vannak egyeztetések. Székesfehérvár kormánypárti vezetője kijelentette: nem hisz benne, hogy minden település ki tudja gazdálkodni a pluszkiadásokat. Azzal számol, hogy a városnak évente 2-3 milliárdos többletköltséget jelent majd, ha kiesik a rezsivédelemből.

Cser-Palkovics a HírTV-nek azt nyilatkozta, bíznak benne, hogy a gazdasági növekedés bevételnövekedést eredményezett már, különösen a nagyvárosok vonatkozásában, “hiszen ott erős az ipar”. Mint mondta, jó lenne, ha 2023-ban már a teljes hipa-bevétellel számolhatnának.

A polgármester azt hangsúlyozta, hogy “nyilván egy nagyon mondta nehéz szituáció van, amit a háború okoz a szomszédunkban a világnak, Európának”. Ez hat Magyarországra és a településeinkre is – tette hozzá.

„Amit kollégáink nem tettek meg a napokban, azért említsük meg, hogy óriási segítség volt már a mögöttünk hagyott félévben is az, hogy volt egy védőöv az önkormányzati intézmények tekintetében az energiaárra vonatkozó probléma kezelésében”

– hangoztatta Cser-Palkovics a Hír Tv-ben. Hozzátette, hogy bízzik a kompromisszumban a kormánnyal.

A polgármester jelezte, hogy pár napon belül tájékoztatást adnak majd székesfehérváriaknak az önkormányzati takarékossági intézkedésekről. Cser-Palkovics András

fejlesztések- beruházások elhalasztását

jelölte meg 2023-ra, 2024-re. De, mint mondta, a működtetési, támogatási fejezetben is takarékoskodhatnak, vagy rendezvények esetében. hogy spórolni tudjanak. Egy cselekvő önkormányzatnak is takarékoskodnia kell, ahogy ezt megteszi az állam is – fogalmazott.

Azonban Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta: a közvilágítás esetében “valamilyen kedvezményes árra kiegészítő támogatásra”, segítségre számítanának az államtól, “legalább ennek az évnek a második felében”. Ezt kérik Varga Mihálytól, illetve a kormány másik tagjától Nagy Mártontól – derült ki Székesfehérvár fideszes polgármesterének a szavaiból.

(via atv.hu)

Valódi Hírek