Szijjártó közös fotóval gratulált Boris Johnsonnak: Felidézi, ahogy pár éve együtt futottak le egy kört a Margitszigeten

Az egyikük láthatóan jobban bírta, mint a másik.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közös fotóval gratulált Boris Johnsonnak, mert a brit miniszterelnök ellen indított bizalmatlansági indítvány elbukott hétfő este, ezzel Boris Johnson marad a miniszterelnök.

A képen Szijjártó és Johnson

közös futnak a hóesésben

a Margitszigeten 2018-ban. A kép alapján a magyar külügyminiszter bírta jobban a futást, aki egyébként rendszeresen posztol hajnali futós képeket a világ minden tájáról.

A 359 képviselőből 148-an szavaztak a miniszterelnök ellen, a szavazás érvényességéhez 180 képviselő támogatására lett volna szükség. Johnson szerint ez az eredmény „extrém jó, pozitív és döntő”, de az ellenzéki Munkáspárt vezére, Keir Starmer úgy nyilatkozott: a konzervatív képviselők ezzel a döntésükkel cserben hagyták a brit szavazókat.

A bizalmatlansági indítványt azért kezdeményezték a brit miniszterelnök ellen, mert azzal, hogy a kollégáival

összejárt bulizni

a járvány alatt, többször is megszegve a maga által hozott Covid-szabályokat. Ezért hivatalosan el is ítélték, és pénzbüntetést kapott. Nemcsak a miniszterelnök, de a Konzervatív Párt támogatottsága is nagyon lecsökkent az elmúlt hónapokban.

(via Telex.hu)

Valódi Hírek