Forró a talaj: Úgy kiakadt Luxemburg miniszterelnöke, hogy mérgében üzenetet küldött Orbánnak

A volt ukrán elnök korábban azt javasolta Orbánnak nézzen körül Ukrajnában és gondolja át a dolgokat.

Pénteken történt, hogy a volt ukrán elnök, Petro Porosenko meghívta Orbán Viktort Bucsába, hogy az ottani tömegmészárlás túlélőivel beszélve gondolja át az Oroszországhoz fűződő üzleti kapcsolatait — számolt be róla az Euronews. Porosenko szerint

Magyarország számára mérgező az, ha az üzleti érdekeit az értékek elé helyezi.

A volt elnök, aki jelenleg az egyik legnagyobb ellenzéki párt vezetője is, arról is beszélt, hogy Oroszországot Putyinmentesíteni kell, mert az orosz elnök veszélyt jelent Európára.

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt bírálta Xavier Bettel, luxemburgi miniszterelnök is. Szerinte elfogadhatatlan, ami Kirill pátriárka ügyében történt, és ezt meg is írta Orbán Viktornak, de választ nem kapott magyar kollégájától.

„Ami a héten történt Kirill (pátriárka) ügyében, az elfogadhatatlan. Volt egy megállapodásunk. Az adott szó pedig szent. Nem egy nappal később kell mondani, hogy ez „fenyegetés” és, hogy nem fogadod el a megállapodást, mert valaki szankciós listán van.

És tudni lehetett, hogy Kirill a listán van.

Sms-t küldtem Viktornak, hogy megmondjam neki, hogy ez nem elfogadható, és hogy nagyon nem tetszik ami történt, mert ez nem elfogadható. Azóta is várom a válaszát”

— mondta Luxemburg miniszterelnöke.

(via, euronews.com)

Kapcsolódó:

Égés: A Néppárt nem kér a Fideszből — Örülnek, hogy megszabadultak Orbánéktól

https://nyugatifeny.hu/2022/06/03/unios-diplomatak-a-lengyeleknek-mar-nagyon-eleguk-van-magyarorszagbol

Valódi Hírek