FRISS: Több mint a duplájára emelnék Orbán Viktor fizetését egy törvényjavaslattal

Nem hagyják az út szélén.

A jelenlegi 1,5 millióról Kövér házelnöki fizetésével egy szintre, havi bruttó

3,5 millió forintra

emelné Orbán Viktor miniszterelnöki fizetését egy frissen benyújtott salátatörvény.

Persze Orbán emellett megkapja a képviselői alapfizetést is, ami további bruttó 1,3 millió havi fix.

A javaslat a miniszterelnök illetményét módosítja annak érdekében, hogy egyforma mértékű díjazásban részesüljön az Országgyűlés elnöke és a miniszterelnök – tartalmazza a pénteken benyújtott, az „Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” címet viselő 61 oldalas salátatörvény.

A javaslatcsomagot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtotta be a kormány nevében, és annak egyik pontja úgy módosítja a kormány tagjainak jogállásáról szóló jogszabályt, hogy előírja:

a kormányfő havi illetménye megegyezik a házelnök tiszteletdíjának összegével.

Ez a változtatás jelentős előrelépés a friss vagyonbevallását is szinte üresen beadó, vagyontalan miniszterelnök számára, hiszen így a fizetése azonnal több mint a duplájára nő.

Tény, hogy jelenleg Orbán Viktor miniszterelnökként az egyik legrosszabbul kereső kormánytag, hiszen míg a miniszterek többsége havi bruttó 2 milliót közelítő tiszteletdíjat kap, addig Orbánnak be kellett érnie mostanáig 1,5 milliós fizetéssel.

A módosítás után viszont Kövér László házelnökével megegyező, havi bruttó 3,5 milliós összeget kap majd. Ezen felül Orbánnak jár a havi 1,3 milliós képviselői alapdíj is.

(via hvg.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/06/02/most-erkezett-orban-viktor-leadta-a-vagyonnyilatkozatat-aggaszto-a-vagyoni-helyzete

Valódi Hírek