Váratlanul feltűnt a nagyszabású Fidesz-rendezvényen egy világhírű amerikai filmsztár

Magyarországra repült.

Hétvégén Budapesten rendezték meg a CPAC nevű nemzetközi konzervatív politikai agytröszt egyik szervezetének az abortuszellenes konferenciáját. A Political Network for Values, azaz a Politikai Hálózat az Értékekért nevű szervezet erős magyar kapcsolatokkal rendelkezik: Novák Katalin 2015-ben az igazgatótanács tagja volt, 2019-től

köztársasági elnöki kinevezéséig pedig elnökölte is a PNfV-t.

A transzatlanti gyűlés legutóbbi eseménye „A szabadság a tét” címen futott.

A 24.hu gyűjtése szerint a szervezetnek jelentős szerepe volt a lengyelországi abortusztilalom kivívásában, így

talán az sem kérdéses, hogy itthon is elindul az ez irányú jogalkotói küzdelem.

A PNfV az azonos neműek házassága elleni tilalomért is kiállt számos, Magyarországgal szomszédos országban. Olaszországban is sikeres a szervezet lobbitevékenysége, ugyanis az abortuszt vállaló orvosok is retorzióktól tarthatnak — dacára annak, hogy ott (egyelőre) legális a műtét.

A jelen rendezvényen számos olasz és spanyol szélsőjobboldali politikus vett részt. A rendezvényen Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ nevű fideszes „civil”szervezet vezetője mellett több kormánypárti EP-képviselő is felszólalt, például Hidvéghi Balázs és Győri Enikő.

A Twitteren feltűnt bejegyzés tanúsítja, hogy

az eseményen jelen volt Mel Gibson is,

aki Jim Caviezel filmrendező gyermekkereskedelemről szóló produkcióját reklámozta a jelenlévők körében. Érdekesség, hogy a színész korábban antiszemita megnyilvánulásai miatt botrányba keveredett.

Az előadásról szóló képek, amelyeken Mel Gibson is látható, itt látható:

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek