Botrány: pár hónappal a letartóztatásuk előtt léptek be a Fideszbe az egyházi vezetők

„Keresztényi erkölcs”.

2022 elején belépett a Fideszbe a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, Békéscsaba központú Közösségi Misszió két ügyvezetője, dr. V. Gy. és dr. V. K. A két férfit alig néhány hónappal később, májusban előzetes letartóztatásba helyezték.

Herczeg Tamás, a Fidesz békéscsabai országgyűlési képviselője hétfőn

megerősítette

a Magyar Narancsnak, hogy a gyanúsítottakat nemrég felvették a nagyobbik kormánypárt tagjai közé. Arról nem nyilatkozott, igaz-e az értesülés, amely szerint tavaly novemberben vagy decemberben találkozott velük.

Mint mindenki más hasonló ügyben, esetükben is érvényes az ártatlanság vélelme” — zárta le az interjút Herczeg. Havrán Ákos Békés megyei főügyészhelyettes velük kapcsolatban elmondta, jelentős vagyonlefoglalások zajlottak az elmúlt időszakban. Nem hivatalos források szerint

több mint 10 milliós terepjárót, nagy összegű készpénzt és nagy értékű, medencés ingatlant is lefoglaltak.

A Közösségi Misszió két békéscsabai ügyvezetőjét különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettével, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsítják. A kár több mint félmilliárd forint.

(Magyar Narancs nyomán)

Valódi Hírek