A DK átfogó javaslatcsomagot nyújt be a brutális infláció megfékezésére (+videó)

Van megoldás!

„Mára már minden ember a saját bőrén tapasztalja az infláció hatásait, amivel a törvénytelen kormány képtelen bármit is kezdeni azon kívül, hogy velünk, átlag emberekkel fizettesse meg azt.”

– kezdte Varju László, a DK országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatóját, amelyen bejelentette, hogy a DK javaslatcsomagot nyújt be az infláció és az elszabadult élelmiszerárak megfékezésére. Ahogy fogalmazott, ez a helyes út, és nem a Fidesz-kormány által bevezett durva megszorítások és új adók.

A javaslatcsomag elemei a következők:

  • A kormány jutasson egyszeri, minimum 100 ezer forint támogatást a gyereket nevelő családoknak, az átlagnál kisebb jövedelmú nyugdíjasoknak, az átlag jövedelemnél kevesebbet kereső közalkalmazottaknak, valamint a súlyos fogyatékkal élőknek.
  • Teremtse meg a költségvetési fedezetét egy minden közlekedésre érvényes, három hónapos, ezer forintos tömegközlekedési bérlet bevezetésének. Nem válhat luxussá a közlekedés a jelenlegi helyzetben.
  • Idén év végéig csökkentse ideiglenesen 0 százalékra, 2023 január 1-jétől pedig 5 százalékra az ÁFA-t az alapvető élelmiszerek, a munkahelyi étkeztetés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek, és egyéb megújuló energia termékek, valamint a lakóhelyek energiakorszerűsítése esetében.
  • Csökkentse a felére az üzemanyagokon lévő jövedéki adót 75 dolláros világpiaci kőolajár felett, a fűtőolajok jövedéki adója pedig évvégéig legyen 0 százalékos.

A teljes sajtótájékoztatót itt nézheted meg:

 

Valódi Hírek