The New York Times: Trump Orbántól tanulja el, hogy kell diktatúrát építeni

Hosszú cikkben elemezték a magyar rendszert.

Hosszú cikket közölt a The New York Times Magyarországról „Mit tanult Donald Trump és Ron DeSantis a megtorlás politikájáról” címen. Az írás Orbán Viktorról és a kiépített rendszeréről szól: az amerikai lap szerint ugyanis a hatalomban maradás érdekében a magyar miniszterelnök a saját szabályai szerint játszott, törvények százait változtatta meg.

A Budapesten tartott CPAC vendégeként Orbán Viktor a liberális baloldal legyőzésére oktatta a hallgatóságot – olvasható a New York Times keddi cikkében.

A lap szerint a magyar miniszterelnököt az Egyesült Államokban a globális kultúrharc katonájaként, a keresztény civilizáció, etnikai tisztaság és hagyományos nemi szerepek védelmezőjeként illetve a

progresszivitás ellenségeként

ismerik.

Azt írják: a hatalomban maradás érdekében, Orbán Viktor a saját szabályai szerint játszott, törvények százait, köztük az alaptörvényt is megváltoztatta.

A kormányt nem támogató vállalkozások nem kaptak engedélyt a működésre, az ellenzéki városok finanszírozását elvágta, hogy azok gyengének és tehetetlennek tűnjenek. Apránként megszüntette az összes féket és ellensúlyt, ezzel egy

igazi zsarnoki rendszert

kiépítve magának – olvasható a cikkben.

(via Mandiner)

Valódi Hírek