Sajtóértesülések: Váratlan helyre kerülhet a kormányban Orbán kedvenc területe, a sport

Új felelőst is kap.

Hiába annyira kedves terület a miniszterelnök számára, eddig hivatalosan semmit sem lehet tudni arról, hogy hol lesz a sport helye az átszervezett kormányzati struktúrában. Sajtóértesülések szerint a szétkapott Emberi Erőforrások Minisztériumából a

Honvédelmi Minisztériumhoz

kerül át a sportot felügyelő államtitkárság.

Szabó Tünde sem marad az államtitkári poszton, utódja minden bizonnyal Schmidt Ádám lesz.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy sportot ide-oda rakosgatják a kormányon belül. Az első Orbán-kormányban még volt ifjúsági és sportminiszter Deutsch Tamás személyében, a kétharmados kormányokban viszont már nem.

Az államtitkári posztra legesélyesebbnek tartott Schmidt Ádámot 2020 decemberében nevezte ki

sportügyi főtanácsadónak

Orbán (bár azt hivatalosan nem jelentették be). Ezek szerint a miniszterelnök elégedettebb lehetett a munkájával, mint Szabó Tünde államtitkár teljesítményével.

Schmidt Ádám jogász, dolgozott a Magyar Olimpiai Bizottságnál, a kosárlabda-szövetségnél és a Puskás Akadémiánál is. Úgy tudni, hogy a nagy nemzetközi sportesemények megpályázását és rendezését bonyolító Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) is visszakerül az általa vezetett államtitkársághoz Fürjes Balázstól, aki Gulyás Gergely államtitkáraként folytatja. Schmidt felesége a hármoszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin.

Bár most úgy tűnik, a Honvédelmi Minisztérium kapja meg a sportot, az ugyanakkor közismert, hogy mindez valójában Orbán Viktor kézivezérlése működik. Ez annyira nyílt titok, hogy még Orbán kedvenc lapja, a Nemzeti Sport is úgy fogalmaz:

„ahogyan az államigazgatásban emlegetik, valójában

Orbán Viktor a sportminiszter,

de legalábbis naprakész a terület legtöbb ügyével kapcsolatban és a fontosabb döntéseket is ő hozza meg”.

(via 444.hu)

Valódi Hírek