Az Orbán-párti államtitkár nagyon büszke, hogy Krisztus nevében „megállították az erkölcsi romlást” Magyarországon

Szerinte értéket teremtettek.

Mindannyiunk feladata Európa gyökereinek megkeresése és továbbvitele, ez kötelességük az egyházi és világi vezetőknek, a papoknak, lelkipásztoroknak és a közösségeknek” — jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, abból az alkalomból, hogy közösségi házzal gazdagodott az istenhegyi plébánia.

Az Istenhegyi Szent László Plébánia közösségi házánál tartott ünnepségen, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Áder János volt köztársasági elnök és felesége, valamint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és felesége is, Soltész Miklós úgy fogalmazott: „fel kell vállalni a krisztusi tanítást, az értékeket” és a továbbadásukat.

Azt mondta, ezért segítették az elmúlt években a Kárpát-medencében több mint 1500 közösségi ház és plébánia megújítását. Soltész azt mondta, „ha komolyan gondoljuk a kétezer éves krisztusi tanítást, akkor az örökséget meg kell védeni, a gyermekeknek, közösségeknek tovább kell adni„.

Az államtitkár szólt arról is, hogy 2010-ben, amikor kormányozni kezdtek, „gazdasági romokon, illetve erkölcsi rombolás közepette” indították el munkájukat. „Az erkölcsi rombolás megfékezéséért szoros együttműködésben dolgoztak egyházakkal az értékek, az egyházak üzenetének felvállalásáért” — állította.

Soltész Miklós kijelentette, tíz-tizenkét év elteltével „jöttek az eredmények„: egyházi iskolákba, óvodákba több mint kétszer annyi gyermek jár, mint 2010 előtt, jelenleg 242 ezer gyermeket nevelnek és tanítanak egyházi iskolákban — azt azonban nem tette hozzá, hogy

ez javarészt annak köszönhető, hogy az állam számtalan intézményt adott át az egyházaknak.

Az egyházi szociális intézményekben a rászorultak mintegy felét ápolják, gondozzák.

Annak idején 50 ezer, most pedig már 235 ezer rászorulóról gondoskodnak az államtitkár szerint. Felhívta a figyelmet, hogy az abortuszok száma felére csökkent az elmúlt tizenkét év alatt: korábban valamivel több mint 40 ezer volt, most pedig alig több mint 20 ezer.
A kormány támogatásával létrehozott Szent László Közösségi Házat Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek