A Holdról is látszik: Fasisztabarát konferenciát rendeztek Budapesten az amerikaiak Orbán vezérszónoklatával

Kiütötte a biztosítékot Orbán „lakosságcsere”-elmélete.

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) Magyarország nem más, mint a fehér nacionalista tekintélyelvűség arcátlan támogatása – ez a címe a 87 millió amerikai háztartásba eljutó fizetős amerikai hírtelevízió portálján megjelent cikknek. Mint az írás kiemeli: az amerikai konzervatívok a legnagyobb éves eseményüket a világ egyik leginkább elnyomó fehér nacionalista országába exportálták, és egyértelműek az összekötő szálak.

A CPAC rendezvényt általában az Egyesült Államokban rendezik meg, de a konzervatívok megkedvelték Orbán Viktort, aki a közelmúltban a magáévá tette az úgynevezett

„nagy helyettesítés” (lakosságcsere) elméletét,

ami minden bizonnyal a minapi buffalói tömeggyilkosságot is inspirálta, és hozzálátott a tekintélyelvű rezsimje kiépítéséhez. A résztvevők azért mentek oda, hogy leróják tiszteletüket Orbán előtt – emlékeztet az MSNBC. A többnyire fehérek lakta országában proto-fasiszta fehér nacionalista kormány van hatalmon, ami csak nagyon távolról emlékeztet a demokráciára, és a republikánusok, akik hasonló kormányt akarnak Amerikában is, az egyik kedvencükként tekintenek rá.

A Fox News vezető fehér nacionalistája, Tucker Carlson műsoraiban rendszeresen lelkesedik Orbánért, el is ment Budapestre, hogy jobboldali politikusokkal találkozzon, és a neve előzetesen a tanácskozás felszólalói között is szerepelt.

A fasisztabarát konferencián felszólalók listáján ott volt Orbán Viktor, több más szélsőjobboldali magyar politikus, és több amerikai republikánus, köztük Mark Meadows, Donald Trump munkatársa, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy – és hogyan – a volt elnök megpróbálta megtámadni a 2020-as elnökválasztás eredményét.

Mindez mutatja, hogy az amerikai konzervatív mozgalom

világossá teszi a globális fehér nacionalista mozgalomhoz fűződő kapcsolatát,

és talán erre gondoltak a szervezők, amikor a „konzervativizmusért Amerikában és külföldön folytatott harcra” hivatkoznak.

„Magyarország az a laboratórium, ahol kikísérletezték a progresszív dominancia ellenszereit”

– hangoztatta Orbán Viktor a tanácskozáson.

A hét elején meggyőződéssel támogatta azt a rasszista elméletet, amely állítólag a buffalói tömeggyilkos lövöldözőt inspirálta, aki egy többnyire fekete bőrűek lakta negyedben nyitott tüzet egy szupermarketben. Az illető a hírek szerint fehér nacionalista.

„A nagy európai lakosságcserét öngyilkossági kísérletnek látom, amelyben az európai keresztény gyerekek hiányát más civilizációból érkező felnőttekkel, migránsokkal akarják feltölteni”

– mondta a magyar politikus, aki bírálta a „gender-őrületet”, és ezzel a jelek szerint az LGBTQ-jogok kiterjesztésére utalt.

„A CPAC vitathatatlanul a legnépszerűbb konzervatív rendezvény Amerikában. Naivitás lenne azt feltételezni, hogy ennek exportja a világ egyik leginkább elnyomó jobboldali országába más lenne, mint ami: a fehér felsőbbrendűség hatalmának nyílt üdvözlése” – írta a szerző.

A konferenciával több orgánum is foglalkozik. A többi között beszámolt róla az internet-alapú Vox, valamint a The Washington Post is.

(via, msnbc.com / hirklikk.hu)

Kapcsolódó:

Botrány a jobboldali szuperkonferencián, nem engedték be a Budapestre érkező amerikai újságírókat a Bálnába

https://nyugatifeny.hu/2022/05/20/orban-viktor-bejelentette-vissza-kell-venni-az-europai-intezmenyeket-a-baloldaltol

Valódi Hírek