Videóval: Orbán Viktor 12 pontban közölte, hogyan mérne „megsemmisítő csapást” a baloldalra

Mindenki ellenség.

Mi magyarok most joggal érezzük úgy, hogy szavaink mögött van fedezet – jelentette ki Orbán Viktor az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) közös rendezvényén, a CPAC Hungaryn.

A miniszterelnök a progresszív liberálisok közéleti dominanciáját nevezte a legnagyobb bajnak. Ezt idehaza már sikerült legyűrni, de Amerikában még így van jelenleg is.

Magyarország az a laboratórium, ahol ezt kikísérletezték.

Most tavasszal megkaptuk a negyedik dózist, a beteg meggyógyult – tette közhírré. Elmondta, a siker receptjének 12 pontja van:

  • A saját szabályaink szerint játszunk győzni csak akkor lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldást és utat. Aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az veszíteni fog.
  • Nemzeti konzervatizmus a belpolitikában. Azért kell gyámolítani az egyházakat és a családokat, mert belőlük épül fel a nemzet. Éppen ezért kellett megállítani a migrációt. Meg kell találni azt a néhány kérdést, amiben a baloldal elszakadt a valóságtól úgy, „hogy ne csak a tojásfejűek értsék”.
  • Nemzeti érdek a külpolitikában. Nem mindig könnyű érdek alapon ezt csinálni. Magyarországot a NATO és a Magyar Honvédség védi meg. Egyúttal „csacsiságnak” nevezte azt a gondolatot, hogy Ukrajna tenné ezt meg. Nem szabad felülni a szirénhangnak, a békét kell helyreállítani, nem a háborút folytatni. Elismételte: Oroszország agresszor, Ukrajna pedig áldozat.
  • Legyen médiánk. „A progresszív baloldal őrültségeit” csak akkor tudják bemutatni, ha van média, ami ebben segít. A baloldalnak a média segít felerősíteni a hangjukat, mivel akik a riportereket az egyetemen tanították, már azok is progresszív baloldali elveket vallottak.
  • Leplezd le ellenfeleid szándékait. A média megléte szükséges, csak nem elégséges, szükséges tabudöntögetőnek lenni. Éppen ezért Magyarországon úgy csinálják, hogy már előre nyilvánosságra hozzák, mire készül a baloldal. Először tagadni fogják, de ha tagadják, annál nagyobb lesz a siker. Ennek példaként az úgynevezett LMBTQ-propagandát hozta fel, amit idehaza „megsemmisítettek”.
  • Kizárólag olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami a választók többségének hasznos. A baloldal elvont eszmék alapján működtetni, ez a jobboldal számára tilos.
  • Ne szorulj ki a szélére. A jobboldalon időnként felütik fejüket szélsőséges összeesküvés-elméletek. Azonban az emberek egyikből sem kérnek.
  • Minden nap olvassunk. A bonyolult dolgok megértésére és átadására nincs jobb mód a könyvnél. Ő maga minden nap kijelöl egy napot, amit ezzel tölt. Igaz, hogy a spin doctor egy hasznos állatfajta, de megérteni a problémát a politikacsinálóknak kell.
  • Legyen hited. Eleinte ő maga sem tartotta fontosnak a hitélettel foglalkozni, de szerinte a sikerek csak ekkor jönnek. Ennek hiánya veszélyes. Megjegyezte, 32 éve parlamenti képviselő, a 17. miniszterelnöki évét kezdi, s saját bevallása szerint hallgatott Ézsaiás prófétára.
  • Keress barátokat. Ugyanis ha nem így tesznek, az ellenfeleik egyesével levadásszák őket. Legfontosabb szövetségesének a Vatikánt nevezte, annak ellenére, hogy mást gondolnak a migrációról.
  • Építs közösségeket. Annál több a liberális szavazó, minél magányosabbak az emberek. Minél több a közösség, annál több konzervatív szavazó van.
  • Építs intézményeket. Intézetekre, intézményekre van szükség, igazából bármire, csak a politika felől értelmezhető legyen.

Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy

„a progresszívek az egész nyugati civilizációt fenyegetik”.

Ugyanazok az ellenfelek: Soros György és az általa kitartott emberek, a nyílt társadalom propagálói. Azt hangoztatta, 2024 sorsdöntő választás lesz Amerikában (kongresszusi és elnöki választás), Európában pedig EP-választások. Mindkettőre szükség van, egyik sincs a kezünkben. Nincs csodafegyver, csak meló van – fogalmazott.

A CPAC Hungaryt eredetileg március 25-26-án, egy héttel az április 3-i parlamenti választás előtt tartották volna, de ez meghiúsult, miután Oroszország február 24-én lerohanta Ukrajnát. A konferencia sztárfellépőjének Donald Trump volt amerikai elnököt szánták, de ő végül nem jelent meg a parádén.

Videó:

(via, nepszava.hu)

 

Valódi Hírek