Orbán a Parlamentben: Nehéz évtized jön, de a magyarokat kemény fából faragták

Jönnek a megszorítások?

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktort választotta miniszterelnökké a Parlament fideszes többsége hétfőn.

Az eskütétel pillanatában felállva tisztelgett Orbán előtt a fideszes karéj, valamint az ellenzéki képviselők többsége, a DK-sok azonban még Orbán eskütétele előtt kivonultak az ülésteremből, és a mártír miniszterelnök, Nagy Imre szobra elé vonultak.

Orbán „ünnepi” beszédét azzal kezdte, hogy megköszönte a támogatást.

Első szavam a köszöneté. Köszönöm képviselőtársaimnak a támogatást, köszönöm a választópolgárok bizalmát. Engem most itt a képviselők választottak meg, de nem felejtem el, hogy a felhatalmazás a választóktól, a magyar emberektől jön. A választók bizalmáért és felhatalmazásáért megdolgoztunk és magam is megdolgoztam. Az elmúlt években igyekeztem a legjobb tudásom szerint szolgálni a hazámat ‒ kezdte beszédét Orbán a parlamentben, miután ötödszörre is miniszterelnöknek választották és letette az esküt.

Közölte: a választási harcban sem magamat, sem magunkat nem kíméltük, most a becsülettel elvégzett munka derűjével és önbizalmával állok önök előtt immár ötödször.

Az ellenfelek gondoskodtak arról, hogy a választás soha nem látott nemzetközi ellenőrzés mellett történt. Így mindenki láthatta, hallhatta, hogy nem történtek választási visszaélések ‒ fogalmazott.

Orbán elismételte: a magyar demokrácia történetében soha egyetlen pártra se szavaztak annyian, mint a Fidesz-KDNP listájára és jelöltjeire. Ennél is fontosabbnak nevezte, hogy 12 év kormányzás után „megkaptuk a szavazatok abszolút többségét”. „Azon leszek, hogy megszolgáljam ezt az egész Európában példa nélküli óriási bizalmat” ‒ hangoztatta.

Azt elgondolkodtatónak nevezte, hogy épp akkor aratták a legnagyobb győzelmet, amikor a legnehezebb ellenfelekkel kellett megküzdeni,

  • összeállt ellenük a nemzetközi baloldal,
  • nemzetközi szövetségesük,
  • politikusok,
  • pénzemberek
  • és a nemzetközi média is,
  • „Brüsszel és Soros György is a mi bukásunkra játszott” ‒ jelentette ki.

„Nem csoda, hogy ez a győzelem felvillanyoz bennünket, nincs semmi inspirálóbb annál,

mint amikor rálőnek és nem találják el”

‒ mondta.

Úgy folytatta: „baj idején az összefogás parancs”. Az olyan pártoknak és politikusoknak, akik viszályt szítanak, a választók alaposan ellátják a baját, derült ki a miniszterelnök szavaiból. Az összefogás, az egyetértés nem jön létre magától, a konszenzust nem keresni kell, mint valami húsvéti tojást, hanem meg kell teremteni ‒ fogalmazott.

A politikában ehhez, erő, jó képesség és hazaszeretet kell. Akinek ez megvan, megkaphatja az emberek bizalmát. Számunkra ez a 2022-es választás történelmi leckéje ‒ hangoztatta Orbán.

A miniszterelnöki munka kihívásait így fogalmazta meg Orbán: minden döntésért végső soron a miniszterelnök a felelős.

„Van, akit ez belenyom a földbe és van, akit ez fellelkesít”.

Hozzátette: az elsőrendű felelőssége a miniszterelnöknek, hogy valamilyen módon megértse, elgondolja, milyen idők várnak ránk és felkészítse erre a magyarokat.

Úgy mondta, a jövő megértésének kulcsát abban látja, hogy „egyedül soha nem lehetsz elég okos”. Szakértőkre, tanácsadókra, szellemi emberek tucatjaira van szükség, de szerencsére Magyarországnak soha nem volt hiánya kiváló koponyákban, ő is számít erre ‒ egészítette ki.

Minden, ami 2020-tól történt és kibontakozóban van ‒ amikor megérthetjük ’20 és ’30 közötti időszak természetét ‒ minden egy rugóra jár: Európa és benne Magyarország, a veszélyek korába léptünk ‒ hangoztatta. Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz, mondta, emlékeztetve, hogy a koronavírus-járvánnyal kezdődött az évtized és a háborúval folytatódott.

A háborúról és az EU-s szankciós politikáról elmondta, hogy az energiaválságot idézett elő. Ez és az amerikai magas kamatemelések elhozták a magas infláció korszakát, ez elhozza a recessziót,

amikor a gazdasági teljesítmény stagnál és csekély emelkedése váltogatja egymást.

Orbán Viktor szerint a gazdasági visszaesés mélyülhet, és a gazdagabb országok felé tektonikus erővel felerősödhet a migráció ‒ fogalmazott.

„Az előttünk álló háborús évekhez hozzájárulnak a nyugati világ öngyilkossági kísérletei is” ‒ fogalmazott, és itt a lakosságcsere tervét említette Nyugat-Európában,

ahol az itteni gyerekeket a migráció folytán akarják pótolni,

de ide sorolja a „genderőrületet” is, továbbá a liberális Európa programját, ami túllép a Nyugat-Európát megtartó keresztény áramlatokon és semmit sem ültet a helyére. Elfeledkeznek arról, hogy az ember egyedül sohasem lehet szabad, csak magányos ‒ értékelt. Mint fogalmazott, egyszerre sújtanak bennünket… háborús bajok és Brüsszel politikai tévedései.

Biztos kézzel hazánkat azon az úton kell tartani, amilyen irányokat most kijelölünk — húzta alá, hozzátéve: ez nehéz feladat, de nekünk ez sikerülhet,

mert a magyarokat kemény fából faragták, ezért makacsul ellenállunk a hanyatlásnak.

Észszerűség, stabilitás, semmilyen elégültség, de annál több alázat és megalkuvást nem ismerő hajlíthatatlan hűség ‒ sorolta, hozzátéve: az őszinte kedvességet, a józan önérdeket, „derűs, önérzetes, bátor Magyarország” ‒ ez a feladat Magyarország számára ‒ jelentette ki a miniszterelnök.

Magyarország biztonságával kapcsolatban elmondta: több mint 80 napja tart az orosz-ukrán háború. Ennek a háborúnak nem lett volna szabad elkezdődnie ‒ jelentette ki, és a rómaiak tudását idézte fel, miszerint a háborút könnyű elkezdeni, de nehéz befejezni.

A miniszterelnök szerint Európának semmilyen eszköze nincs a háborús konfliktus kezelésére,

a kontinens vezetői meg vannak győződve arról, hogy a szankciók eszközével térdre lehet kényszeríteni Oroszországot.

„Ez papíron lehetséges és számos papírpolitikus lebegtet is valamilyen elméleti bizonyítékokat, de őneki nem jut eszébe olyan kontinentális zárlat, ami eredményes lett volna”

‒ mondta, hozzátéve, olyat már látott, hogy az bukott bele, aki ezeket a szankciókat kitalálta. Mint mondta,

Magyarország nem akadályozza meg ezeket a szankciókat,

amíg azok nem lépik át a magyar gazdaság önvédelmének a vörös vonalát, azaz nem veszélyeztetik Magyarország energiabiztonságát ‒ erősítette meg e beszédében is a miniszterelnök.

Orbán emlékeztetett: az ő kormánya és politikai közössége vitte be Magyarországot a NATO rendszerébe. Mi létkérdésnek tartjuk, hogy Magyarország a NATO tagja legyen, ez az a biztos pont, amiről felépítettük Magyarország biztonsági stratégiáját ‒ mondta.

Orbán Viktor szerint, a NATO-nak nem szabad engedni, hogy tagállamai határain kívül hajtson végre támadó akciókat. Védelmi szövetségből nem szabad háborús szövetséggé alakulnia. A NATO nem az antant és nem is válhat azzá ‒ mondta.

Értékelése szerint, a dolgok egyre rosszabbra fordulnak. Az oroszok a háborút sorozás nélkül is megvívható katonai akciónak nyilvánították, „vagyis végtelenítették”. Az amerikaiak pedig Ukrajna korlátlan hadianyag-finanszírozása mellett döntöttek. „Ez így együtt a lehető legrosszabb kombináció” ‒ mondta Orbán Viktor, aki szerint a háború a szomszédban még hosszú ideig és józan ésszel nehezen felfogható mennyiségű fegyverrel még hosszú ideig folytatódni fog, „és állandó biztonsági fenyegetést jelenthet Magyarország számára”.

A miniszterelnök nagy tapsot kapott, amikor ismét elmondta: ebből a háborúból ki kell maradni és meg kell védeni Magyarország békéjét és biztonságát. Megítélése szerint, ez nem lesz könnyű, mert óriási nemzetközi nyomás nehezedik ránk. Felfogása szerint aki fegyvert szállít, az fél lábbal bent van a háborúban.

A NATO biztos támasz, de nem fogja helyettünk megvédeni Magyarországot ‒ jelentette ki hozzátéve, baj esetén velünk igen, de helyettünk nem. Ha egy ország hadserege gyenge és a katonái nem harcképesek, népe pedig nem akarja megvédeni magát, akkor azt az országot fogják előtte megtámadni. „Sárkány ellen sárkányfűre van szükség. A sárkányfüvet Magyar Honvédségnek hívják, amelyet megerősíteni valódi véderőt kifejtő hadsereggé alakítani a legsürgetőbb feladatunk most” ‒ hangoztatta.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, a miniszterelnök kijelentette:

Ukrajna a megtámadott fél.

Az ukránok számíthatnak Magyarországra és a magyar kormányra ‒ jelentette ki Orbán Viktor közölve, félretesszük azokat a jogsérelmeket, amiket a magyarok Kárpátalján szenvedtek el és azt is, hogy az ukrán elnök a választási kampány során a másik oldalra állt.

Orbán Brüsszel kapcsán azt mondta: Brüsszel a nemzetek Európája helyett egy új európai birodalmat, az európai egyesült államokat igyekszik fölépíteni, követve a korábbi francia és német hagyományokat.

A miniszterelnök közlése szerint, egyre nő a kulturális távolság és elidegenedés Nyugat-Európa és Magyarország között. Szerinte ez azért van így, mert mi hiszünk Európa keresztény nemzeti civilizációs alapjaiban és a nemzetállamokban, amit Brüsszelben már feladtak.

„Nekünk fontos, hogy rajtunk legyen a Jóisten áldása és legyen hazánk, amit szerethetünk és amire büszkék lehetünk”

‒ mondta Orbán, fontosnak nevezve, hogy fenntartsák az ezeréves magyar állam biztonságát és a létezés minőségét a Kárpát-medencében. A miniszterelnök azt mondta, mi úgy tudjuk, hogy az a legnagyobb dolog, amit egy magyar ember a gyerekeinek adhat, hogy a gyermekeinek is van hazája. Ez mindent megelőz az integrációról folyó zavaros beszédet és politikát, jelentette ki Orbán Viktor, mire újból megtapsolták.

Vélekedése szerint Brüsszel nap mint nap visszaél a hatalmával. Olyasmit akar ránk kényszeríteni, ami nekünk rossz. A miniszterelnök szerint az élni és élni hagyni jegyében toleranciaajánlatot tettünk a migráció, a gender és legutóbb az olajembargó ügyében is. Ezeket visszautasították – mondta Orbán, kijelentve.hogy

  • nem bontjuk le a kerítést,
  • nem engedünk be migránsokat,
  • megvédjük családunkat,
  • a genderaktivistákat nem engedjük be az iskolánkba.
  • nálunk az apa férfi, az anya nő,
  • a gyerekeinket pedig hagyják békén.
  • kitartunk Magyarország biztonsága mellett,
  • nem fogadunk el olyan gazdasági intézkedéseket, amelyek tönkretennék a magyar családokat.

Ha ez így van, az a kérdés, hogy akkor mit keresünk az Európai Unióban?

— vetette fel, majd azt mondta, az álmainkat keressük, a szabad és egyenlő nemzetek közösségét, a hazák hazáját, a demokráciák demokráciáját az istenfélő és az emberek méltóságát védelmező, a kultúra, tudomány csúcsait ostromló Európát.

Mint mondta, nem azért vagyunk tagjai az EU-nak, mert olyan, amilyen, hanem amilyen lehetne.

„Amíg úgy látjuk, hogy amíg van egy fikarcnyi esély is, addig küzdeni fogunk érte, mert egy ilyen Európa adja a legtágasabb teret egy független és szabad Magyarország számára.”

Amikor a következő évtizedet elgondoljuk, Magyarországot az Európai Unióban látjuk, amint elszántan harcol a jogaiért és szövetségeseket keres az Unió megmentéséért – magyarázta Orbán.


.

(via atv.hu)

Valódi Hírek