Hadházy Ákos: Próbáltam lebeszélni Pétert az elsietett, nem megalapozott pártalapításról

A független képviselő nem csatlakozik unokatestvére pártjához, amelyet „egyszemélyes show”-nak titulált.

Közösségi oldalán oldalán reagált rá Hadházy Ákos, hogy a 2022-es választások vesztes miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter hétfőn bejelentette új pártját, a nem kis logikai bukfenccel „civilek pártjának” titulált képződményt. (Onnantól, hogy párt valami, már nem civil – a szerk.).

Hadházy posztját változtatás nélkül idézzük:

Sokan kérdezik tőlem, hogy szükség van-e új pártra. Egyszavas választ nem tudok erre adni.

Azt mondhatom: szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni.

Ha valaki nem így tesz, akkor csak egy (vagy kettő, három, négy) újabb párt jön a meglevő, állami pénzen létező kis pártok mellé. A Fidesz mindent megtesz azért, hogy a jelenlegi ellenzék a mostani felállásban megmaradjon. Amíg ő osztja a pénzt és működik a propagandagépezet, addig ő diktálja a játékszabályokat, vagyis bármit megtehet a status quo fenntartásáért.

Biztos vagyok persze benne, hogy néhány új szereplőt is el fog indítani, hogy az ellenzéki megújulást egyrészt lejárassa, másrészt kézben tartsa. Egy exjobbikos kalandor ugye már jelentkezett a huxitos majom szerepére és információim alapján sokba mernék fogadni, hogy más, korábban a háttérbe vonult szereplő is hamarosan startolni fog a Fidesz támogatásával.

Márki-Zay Péter mostani pártalakítási szándéka természetesen nem ebbe a sorba illeszkedik. Ennek ellenére én megpróbáltam őt lebeszélni egy új párt – szerintem – elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül.

Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni.

Mindenesetre sok sikert kívánok neki, az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedem!


.

Valódi Hírek