Videóval: Semjén Zsolt úgy tudja, Novák Katalin a garancia arra, hogy a magyarok nem mennek „golyófogónak” Ukrajnába

„Katalin a garancia arra, hogy a magyar emberek nem fognak meghalni.”

Semjén Zsolt a Hír TV-nek nyilatkozva kijelentette, „Magyarországon a kereszténység Szent István óta és ma is a magyar emberek többsége, kötődik valamilyen keresztény felekezethez. Novák Katalin is egy hitben élő keresztény asszony és Magyarország kormánya is egy kereszténydemokrata kormány”. A miniszterelnök-helyettes azt követően nyilatkozott, hogy szinte a teljes NER részt vett szombat reggel a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentiszteleten.

A KDNP vezére természetesnek nevezte, hogy Isten segítségét kérik, amikor „Katalin elkezdi elnöki szolgálatát”. Óriási lehetőségnek és üzenetnek nevezte, hogy „egy édesanya, egy asszony az elnök”, így „megtestesíti azokat az érzékenységeket, azokat a finomságokat, amelyeket talán egy férfi nem tudna ilyen formában”. Éppen ezért úgy véli, az egész ország megalapozott reménységgel várhatja Novák Katalin elnöki periódusát.

Semjén Zsolt úgy folytatta, egy nő különösen átérzi a békének a jelentőségét, hiszen minden nő arra gondol, hogy az ő fia is ott lehetne és eleshetne abban a háborúban.

„És azt gondolom, hogy a Katalin az egyik garancia – a másik persze természetesen a kormány – hogy magyar emberek,

magyar fiatalok ebben a háborúba nem fognak meghalni.

Magyarok nem mennek oda golyófogónak, nem engedjük, hogy magyar katonák részt vegyenek ebben a háborúban, nem küldünk fegyvert”

— fogalmazott.

Szónoklatát azzal zárta, hogy „egy nő, egy édesanya különös garancia arra, hogy a béke mellett vagyunk és a béke mellett leszünk”.

Az istentiszteleten Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke (korábban Emmi-miniszter) igehirdetésében arról beszélt: ez az első alkalom, hogy katolikusok, reformátusok, evangélikusok „a zsidó felekezet szombati imájától kísérve”, a hívők közösségében kérik Isten áldását az ország első polgárára. Ehhez szükség volt a megválasztott köztársasági elnök „bátorságára és alázatára”, és arra, hogy „újra és újra, tisztségtől, hivataltól függetlenül keresse Krisztus útját” – mondta a református püspök az MTI beszámolója szerint.

Balog azt kérte, hogy legyen ez egy új

„magától értetődőség” Magyarországon,

ahol az alaptörvény kimondja a magyar állam keresztény megalapozottságát, és az állam minden szervének kötelességévé teszi az ország keresztény kultúrájának védelmét.

Videó:

(via, MTI / nepszava.hu)

Valódi Hírek