Sokkoló: 210 ezer gyerek elhurcolásával vádolják az oroszokat az ukránok

A deportált gyerekeket oroszként nevelik már fel, eredeti identitásukból nem marad semmi.

Egyre több hír érkezik arról, hogy az oroszok erőszakkal deportálják az ukrán civileket – köztük gyerekeket is – Oroszország területére, hogy ezzel megfosszák őket identitásuktól, jövőképtől, hazájuktól, és hogy orosz állampolgárokká tegyék őket. Ukrajna emberi jogi ombudsmanja arról számol be, hogy több mint 210 ezer gyereket hurcoltak el eddig a megszálló orosz csapatok. A megrázó hírekről mi is beszámoltunk korábban.

Ukrajna emberi jogi ombudsmanja a BBC-nek közölte, hogy több mint 210 ezer gyereket hurcoltak el eddig a megszálló orosz csapatok. Ljudmilla Denisova hozzátette, hogy az oroszok az invázió kezdete óta már

1,2 millió ukránt deportáltak Oroszországba.

Az ombudsman közleményében Moszkvát azzal vádolta, hogy az elhurcolt gyerekeket orosz állampolgárokká akarják nevelni, elrablásukkal lerombolják nemzeti identitásukat, egyúttal Ukrajnát a jövőjétől fosztják meg.

Oroszország azonban tagadja, hogy erőszakkal deportálnának bárkit, egyúttal „humanitárius” segítséget ajánlottak fel mindenkinek, aki feléjük szeretné elhagyni Ukrajnát. Hogy ez a humanitárius segítség pontosan mit takar, nem részletezték.

(via, bbc.com / hvg.hu)

(Kiemelt kép: aa.com.tr)

Kapcsolódó:

Rendkívüli: Elhurcolt ukrán gyerekek illegális adoptálását készíthetik elő Oroszországban

 

Valódi Hírek