Benézte a Medián: Egy új kutatásból kiderül, hogy nem a Mi Hazánk a legerősebb ellenzéki párt

Mást mértek.

Bár a Medián közvélemény-kutatása a parlamentbe frissen bekerült, Jobbikból kivált párt előnyét mérte, egy másik cég kutatása ettől eltérő képet mutat.

A Závecz Research április 25-e és május 4-e között végzett reprezentatív közvélemény-kutatása alapján, 60 százalékot érne el a Fidesz–KDNP a biztos részvételt ígérő választók között, ha most vasárnap rendeznék az országgyűlési választást, az ellenzék közös listája pedig még rosszabbul szerepelne, mint április 3-án: akkor 34,4 százalékot kapott, most csupán 31 százalékos a támogatottsága – írta a hvg.hu.

A felmérés szerint a Mi Hazánk tartja a választási eredményét, ugyanúgy 7 százalékon áll az aktív választói csoportban, mint akkor. Ezzel az eredménnyel viszont mégsem a parlamentbe frissen bejutott, a Jobbikból kivált politikusok által alapított párt vezet az ellenzéki pártok között a Závecz-felmérés szerint, pedig

a Medián korábbi felmérése az ő előnyüket mutatta.

A mostani kutatás szerint az ellenzéki pártokat külön mérve a Mi Hazánk már 8 százalékon állna, de a Gyurcsány Ferenc vezette

Demokratikus Koalíció (DK) jelenleg a legnépszerűbb ellenzéki párt, 11 százalékkal.

A harmadik helyen fej fej mellett áll 5-5 százalékkal, vagyis a parlamenti bejutás küszöbén a Jobbik, az MSZP és a Momentum. A most 3 százalékos LMP viszont nem jutna be a parlamentbe, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Párbeszéd pedig csupán 1-1 százalékot szerezne a választáson.

(via, rtl.hu)

Valódi Hírek