Rendkívüli: Fehéroroszország az ukrán határhoz vezényli a különleges katonai erőit, a „növekvő nyugati fenyegetés” miatt (+videó)

Hadrendbe áll Fehéroroszország.

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök egy védelmi ügyekkel foglalkozó tanácskozáson fejtette ki, hogy a belarusz hadsereg „elfogadhatatlan kárt” képes okozni az ellenségnek.

Az ukrán határ közelében található három térségbe vezényli Fehéroroszország a különleges műveleti erőket az Egyesült Államok és szövetségesei jelentette „növekvő fenyegetés” miatt – közölte Viktar Hulevics belarusz vezékari főnök a BelTA belarusz állami hírügynökség keddi jelentése szerint — számol be róla a Népszava.

„Az Egyesült Államok és szövetségesei folytatják katonai jelenlétük kiépítését Belarusz határának közelében. A létrehozott »csoport« az elmúlt hat hónap során több mint kétszeresére nőtt mind mennyiségi, mind minőségi vonatkozásban. A Földközi-tenger és a Balti-tenger kikötőiben cirkálórakétákat szállító csoportok jelentek meg, Lengyelországban és a balti országokban fokozottabb a légierő jelenléte. Mindez a Belarusszal szembeni növekvő fenyegetésről árulkodik”

– közölte.

Ezt megelőzően Aljakszandr Lukasenka elnök egy védelmi ügyekkel foglalkozó tanácskozáson arról beszélt: a fegyverzet, amellyel a hadsereg rendelkezik, lehetővé teszi a védelmi képességek biztosítását.

„Azt gondolom, hogy ez egy jó fegyverzet a hadsereg számára. Ez azt jelzi, hogy a hadseregünk képes lesz harcolni, és »elfogadhatatlan kárt« okozni az ellenségnek”

– mondta.

Lukasenka arról is beszélt, hogy

„Realisták vagyunk, tudjuk, hogy nem tudjuk legyőzni a NATO-t”.

Hozzátette: megvannak a fegyvereik ahhoz, hogy kárt tudjanak okozni, „különösen azokon a területeken, amelyekről támadni fognak minket”. Elmondta továbbá, hogy ezek a fegyverek a Lengyelországtól a Baltikumig terjedő „egész területet lefedik”.

Mint mondta,

„Isten ments, nem célzok én semmire, csak hogy tudják a fegyvereink hatótávolságát”.

Beszélt továbbá arról is, hogy egy Oroszországgal való megállapodás keretében azt tervezik, hogy az országban hagyják az Sz-400-as légvédelmi rendszert, továbbá a szintén már az országban lévő Iszkander-rakétarendszereket szereznek be.

Videó:

(via, nepszava.hu)

Valódi Hírek