Rendkívüli: Itt a vége, megszűnik a Pesti TV

Nyelte a pénzt, miközben a kutya nem nézte.

A Media1 információi szerint két hónap múlva lesz látható utoljára a Huth Gergely nevével fémjelzett és Mészáros Lőrinchez is köthető kormányközeli propagandatévé adása.

A lap úgy tudja, már ki is mentek az első ezzel kapcsolatos hivatalos értesítő dokumentumok a Progress Média Hungary Kft.-től a műsorterjesztő vállalatokhoz.

A Media1 arról is tájékoztat, hogy a Pesti TV 2022. július 10-én 24:00-kor

sötétül el örökre, azaz fejezi be végleg működését.

A Media1 telefonon érte el Vaszily Miklóst, a Progress Média Hungary Kft. társtulajdonosát, akit kértek, erősítse meg vagy cáfolja az információt, de ő nem kívánta kommentálni a hírt.

A lap azonban egyéb forrásai révén, teljes bizonyossággal tudja állítani, hogy

a Pesti TV megszűnik az említett időpontban.

A Pesti TV megszűnése közel sem előzmények nélküli, ugyanis korábban Vaszily Miklós is csak startup projektként beszélt a tévécsatornáról egy interjúban.

Ráadásul a Pesti TV

nézettsége nagyon elmaradt a várttól,

miközben működtetése rendkívül sokba került, és belső működési botrányok is kísérték, előfordult az is, hogy a munkatársak a fizetésüket is késve kapták meg a műsorokat alvállalkozóként gyártó Huth Gergelyék cégétől.

Tavaly a szerkesztőség először azt állította, hogy sérül a tévénél a sajtószabadság, de rövid időn belül tiltakozó közleményüket végül eltávolították.

Amikor tavaly ősszel az ügy kapcsán a Media1 megkérdezte Vaszily Miklóst, megmarad-e a Pesti TV, azt nyilatkozta a lapnak, hogy egy év múlva, a Pesti TV második születésnapja előtt fogják felülvizsgálni a csatorna helyzetét.

Ezt azonban a jelek szerint előrehozták, és már a nyáron kikerül a televíziós csatorna a műsorterjesztő cégek kínálatából. Erről a Media1 információi szerint Kovács Gergely, a Progress Média Hungary Kft. ügyvezetője értesítette a kábelcégeket.

A mostani fejlemény érdekessége, hogy a Pesti TV épp akkor szűnik meg, amikor kormányközeli tulajdonba került a 4iG és ezen keresztül a DIGI, mely azonnal bevette kínálatába a Pesti TV-t.

(media1.hu)

 

Valódi Hírek