Milliókat veszített a Fidesz negyedik kétharmada miatt, felhagy a politizálással Osváth Zsolt

„Volt, aki arról számolt be, hogy eltiltották tőle a saját unokaöccsét. Működik a propaganda.”

Ha 15 év múlva is még Magyarországon fog élni a párjával és gyerekeivel, akkor az egy jó indikátora lesz annak, hogy a Fidesz valamit mégiscsak jól csinált. Egyelőre azonban nem ebbe az irányba mutatnak a dolgok. Elmondása szerint több millió forintot bukott és a személyes biztonságát is kockáztatta azzal, hogy nyíltan kiállt az ellenzék mellett, és a háttérben tanácsokat adott a többi között Márki-Zay Péternek. A kétszázezres követői bázissal rendelkező Zshow Time Youtube-csatorna házigazdájával, Osváth Zsolttal a saját bisztrójában készített interjút a hvg.hu.

A választási eredmények után az influenszer tragikus hangulatának adott hangot közösségi oldalán, és közölte, hogy leszedi a politikai tartalmú videókat a YouTube-csatornájáról. Ezzel kapcsolatban így fogalmaz:

„Én csak azt mondtam, hogy a politikai véleménynyilvánításaimat szedem le, ezt többen félreértették.

Hatalmas bukáson van túl az ellenzék, és ideje önreflexiót gyakorolni.

Nálam most értük el azt a lélektani határt, vagy – ahogy a miniszterelnök mondja – azt a vörös vonalat, ahol én már tovább nem szeretném népszerűsíteni az ellenzék ezen formáját. Ettől függetlenül azok a beszélgetések, amelyekbe pénzt, időt, energiát és nem kevés munkát fektettünk a kedvesemmel, és közéleti szereplőkkel készültek, nyilván fennmaradnak a csatornán. Azt gondolom, hogy a kanapés beszélgetéseket meg kell őrizni az utókor számára.”

A videós elmondja, hogy igyekezett segíteni az ellenzék munkáját a közösségi média területén és egyéb tanácsokat is adott a pártoknak, akik mint mondja „látták, hogy jók a számai”. Osváth elmondja, azért segített a pártoknak, mert jóval szűkebb volt a mozgásterük, mint a kormánypártoknak. Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék elmulasztotta kiépíteni a saját médiahálózatát, ahol az ő tudása, tapasztalata a következő négy évben jól jöhetett volna, elmondja:

„Nálam ez nem úgy működik, mint a megafonos srácoknál, hogy minden hónap ötödikén jön párszáz ezer nettó a számlámra, és megyek, fröcsögök egyet, hanem

én a szívemre hallgattam, azt mondtam el a videókban, amit éreztem.

A véleményemről nem egyeztettem soha senkivel, nem egy központi kommunikációt olvastam be. Soha nem kértem, és soha nem is kaptam ezért egy árva forintot sem. Egyszer 350 ezer forintot adtak egy műsorvezetésért,

de azt is a százhalombattai katolikus templomnak adományoztam.

Politikai szerepvállalásért nem fogadok el pénzt. Én ebbe az egészbe mindent beleadtam. Gondoljunk bele, az én hangom szólt a telefonban, mikor fölhívtak embereket, hogy szavazzanak az ellenzékre. Tényleg 100 százalékig beleálltam. Ez a mostani azonban a negyedik kétharmad, és én ebbe most egy kicsit belehaltam.

Több millió forintot buktam azért, mert kinyitottam a számat, és ellenzéki véleményt nyilvánítottam.

Szponzorok fordultak el tőlem, barátok, rokonok” — mondta Osváth.

A videós kitér az őt ért támadásokra is, amiket közösségi szerepvállalása és véleménynyilvánítása miatt kapott:

„Rengeteg bántást kaptam én is, a párom, Patrik is, pedig őt aztán nagyon kíméltem a politikától. Szanaszét szedtek minket.

Volt, hogy kiderítették a címünket, ahol lakunk, és a kapu előtt vártak minket.

Máskor idejöttek az étterembe ezek a tipikus fröcsögő emberek, vagy lehúzták az értékeléseinket. Olyan is volt, hogy csak üzenetet adtak át a felszolgálókkal, hogy „dögöljek meg, és remélik, hogy minél hamarabb bezár ez a buzibár.” Erre mindig azt szoktam mondani, hogy én már nagyon sok buzibárban jártam, higgyétek el, az nem ilyen.”

Osváth hozzáteszi:

„Tartok a megtorlástól

és attól, hogy mi jön most. Hogy miként fognak elővenni. Én bízom benne, hogy nem akar belőlem senki mártírt csinálni, és ezért békén hagynak, de láttuk már ennek az ellenkezőjét is.”

„Miután kijött hozzám forgatni a Fókusz arról, hogy a melegek hogyan élik meg a Valentin-napot (sokan úgy, hogy nem mernek a párjukkal elmenni étterembe), hívott a riporter, hogy az új törvény értelmében az anyag nem mehet le a tévében este tíz óra előtt, mert LMBTQ-témával foglalkozik, ezért csak online-ra kerülhet ki. Ha két évvel ezelőtt valaki ezt vizionálja a jövőre nézve, nem hiszem el, kinevetem. Most még lehet, hogy nehéz elképzelni, de megtörténhet, hogy egyszer megszabják majd, hogy miről beszélhet egy meleg ember a közösségi médiában, miről nem a gyerekvédelemre hivatkozva, és sajnos el tudok képzelni egy olyan törvényt is, amely szerint, aki a YouTube-on népszerűsíti a homoszexualitást, az bűncselekményt követ el. Minden lehetséges” — mondta.

A videós kitér a napokban készített megrázó videójára is, ahol arról számolt be, hogy egy barátnője édesanyjában felmerült, hogy mivel ő meleg, akár pedofil is lehet. Ezzel a történettel mutatott rá arra, hogy milyen hatékonyan fészkelte be magát az emberek fejébe

a kormány LMBTQ-ellenes retorikája.

A lap megkérdezte, hogy tapasztalta-e, hogy mást is értek ilyen jellegű „LMBTQ-ellenes” vádak, mire a videós így reagált:

„Amíg azt a videót meg nem osztottam, addig szinte egyetlen darab ilyen esetről sem hallottam. Aztán kitettem a videót, és jött a levélözön. Legalább 30 ilyen sztoriról szereztem tudomást.

Volt, aki arról számolt be, hogy eltiltották tőle a saját unokaöccsét. Működik a propaganda.

Ezért próbálok most több hangsúlyt fektetni arra, hogy továbbra is kiálljak a melegjogokért, illetve a pedofilüldözésben is szeretnék egy új szintre lépni. Erről a projektről majd később fogom lerántani a leplet, de a lényeg, hogy nagyon szeretnék felkutatni magyar pedofilhálózatokat, és ezzel picit segíteni a rendőrség munkáját. Megtalálni azokat az embereket, akiket bizonyítékokkal a rendőrségen fel lehet jelenteni.”

— mondta Osváth.

A teljes interjút ITT olvashatod el.

(via, hvg.hu)

Valódi Hírek