Feljelentettek egy fideszes országgyűlési képviselőt és stábját rongálásért, a rendőrség eljárást indított

Tetten érték őket.

Közterületi rongáláson érték Pócs János fideszes országgyűlési képviselőt és kampánystábját a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán – erről a település polgármestere, Eszes Béla számolt be Facebook-oldalán.


.

A képviselő emberei a település Fő utcájának burkolatára és a kerékpárútra festették fel a szavazásra buzdító „PÓCS X„-feliratokat.

A község vezetője arról számolt be, Pócs a polgárőrök felszólítása ellenére arra utasította az embereit, hogy ne foglalkozzanak velük, hanem tegyék a „dolgukat„, és festék fel a közterületre a feliratokat a megbeszéltek szerint. A polgármester szerint a képviselő „ennyire tiszteli az intézkedő polgárőröket„.

Eszes korábban arról számolt be, hogy a választás előtti éjszakán, április 3-án éjjel Pócs Jánoson és feleségén kívül Mészárosné Vas Márta, a jászberényi tankerület szakmai vezetője.

Amikor a polgárőrök jelzésére kimentem az óvodához, és kértem őket cselekedetük befejezésére,

minősíthetetlen hangnemben, stílusban árasztottak el bennünket szitkokkal,

engem személy szerint becsületsértő és becsmérlő szavakkal illettek. Természetesen mindkét ügyben feljelentést tettem

— írta Eszes. Szerinte Mészárosné minősíthetetlen viselkedése azt bizonyítja, hogy alkalmatlan pedagógusnak.

A rendőrség a Magyar Narancs kérdésére közölte, a Jászberényi Rendőrkapitányság rongálás miatt rendelt el eljárást az ügyben.

A jászberényi tankerület vezetője, Zsemberi Zoltán nem reagált Mészárosné cselekedetével és viselkedésével kapcsolatos kérdésekre.

(Magyar Narancs nyomán)

 

Valódi Hírek