„Kommunista főtitkár, aki minden újságot tönkretesz” — Reagált a közmédia Bencsik Gábornak

A sajátjaikat sem kímélik.

Kedden meglepő fordulat következett be a magyar közéletben, amikor Bencsik Gábor, a Demokrata újságírója és Bencsik András testvére bírálta a közmédiát a kormány iránti elfogultsága miatt. Olyanokat írt, hogy „egyszerűen képtelenség”, hogy ellenzéki politikusokat nem engednek be az állami, az ellenzéki adófizetők pénzéből is finanszírozott televízióba.

Nem sokkal később reagált is a közmédia, amelyben gyakorlatilag lekommunistázták

„az egykoron Soros György egyik alapítványának dolgozó, jelenleg pedig egy jórészt kulturális megfontolásokból vásárolt hirdetésekből fenntartott, legfeljebb ezres nagyságrendben elérhető havilap főmunkatársaként dolgozó”

Bencsiket.

Szerintük Lánczi Tamás 48 perc című műsorába eddig sem kaptak politikusok meghívást, ezért nem is értik a kritikát. Azt pedig visszautasítják, hogy ne adnának műsoridőt ellenzéki politikusoknak, hiszen nemrég például

Szili Katalin volt a köztévé vendége.

A közleményben ezután részletesen ecsetelik Bencsik Gábor tevékenységét, és arra a következtetésre jutnak, hogy Bencsik minden újságot tönkretett, ahol megfordult, tehát ne bírálja a közmédia működését.

Például az általa főszerkesztett Magyar Krónika több tízmillió állami támogatást kapott, azonban

„jellemző a vezetése alatt kialakult állapotra, hogy a Magyar Krónika annak ellenére nem került be a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány portfoliójába, hogy Bencsik ezt kifejezetten szerette volna elérni.”

Ráadásul a konzervatív napilapban az „egykori SZDSZ-holdudvarhoz tartozó” szerzőknek is teret engedtek az alapítók, ez pedig a közlemény szerint végképp felháborító.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy Bencsik hírből sem ismeri a kiegyensúlyozottságot, mert

” korábban kommunista pártállami háttérrel működő Magyar Újságírók Országos Szövetsége egykori főtitkára (1989-1997)”

volt.

Valódi Hírek