Bayer Zsolt: „Ti biztosak vagytok benne, hogy ezt az oroszok csinálták?” (+videó)

Szerintük valaki más mészárolhatta le az ukránokat.

„Félve, de fölteszem azt a kérdést, nem kizárva, de azért a gondolkodás jogát megtartva: ti biztosak vagytok benne, hogy ezt az oroszok csinálták?”

– kérdezte Bayer Zsolt fideszes publicista a Sajtóklub vasárnapi adásában, miután az elmúlt napokban több Kijev-környéki városban civilek holttesteire, tömegsírokra, mészárlás nyomaira bukkantak.

„Nem, nem vagyok biztos, mert én innen nem tudom megítélni, a médiának pedig nem hiszek, főleg nem a nemzetközi médiának”

– válaszolta Bencsik András, a Demokrata című kormánypárti lap főszerkesztője. Szerinte borzasztó, ha ártatlan civileket ölnek, de annyi hazugság van, hogy „nagyon óvatosnak kell lenni”.

„Mi van akkor, ha valóban azt vizsgáljuk, hogy kinek az érdeke ez az egész. Nyilvánvalóan nem az oroszoknak. Az oroszok katonai sikereket akarnak elérni, nem a civil lakosság van az útjukban, hanem az a rengeteg amerikai fegyver, amit például odaszállítottak a háború kitörése óta”

– elmélkedett Gajdics Ottó is.

Miután Oroszország a hadműveletei elakadása miatt eredeti céljait feladva lemondott Kijev elfoglalásáról, és visszavonta csapatait a főváros környékéről, az ukránok polgári áldozatok maradványait találták az utcákon. Sokakat nyilvánvalóan fejbe lőttek, és voltak, akiket az alapján, hogy a kezük hátra volt kötözve, a nyílt utcán végezhettek ki. Azóta tömegsírokra bukkantak Bucsában és más városokban is.

Az oroszok erre azt állították, valójában az ukránok végezték ki saját civiljeiket, ami műhold- és drónfelvételek alapján is egyértelműen cáfolható. Az oroszok azt is tagadják, hogy rakétákat lőttek volna a civilekkel teli, kramatorszki vasútállomásra, de érveik ebben az esetben is hamisnak tűnnek.

Hitelesített drónfelvétel mutatja például azt is, ahogy egy orosz tankból lelőttek egy biciklijével sétáló ukrán civilt.

A teljes adást itt tudod megnézni:

(via 444.hu)

Valódi Hírek