Hazudott a Fidesz: Ők is megszavazták az orosz energiaimport teljes leállítását az EP-ben

Csak itthon ennyire bátrak.

Mi is megírtuk, hogy csütörtökön az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta a további szankciókat Oroszország ellen, köztük a teljes embargó bevezetését az orosz olaj-, szén-, nukleárisüzemanyag- és gázimportra vonatkozóan.

Az akkori híradások – Gál Kinga fideszes EP-képviselő írta ki a Facebook-oldalára – még arról szóltak, hogy az 513 szavazattal, 22 ellenszavazat és 19 tartózkodás mellett elfogadott javaslatra leadott nemek nagyrészét a fideszes képviselők adták — azonban mára kiderült, hogy a kormánypártiak közül az összes jelenlévő megszavazta (a 77. oldalon található) teljes állásfoglalást, amelyben

a szankciók is szerepelnek.

Az állásfoglalás az embargón kívül felszólítja az EU vezetőit, hogy zárják ki Oroszországot a G20-ak csoportjából, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából, az Interpolból, a Kereskedelmi Világszervezetből és az UNESCO-ból.

Tartalmazza továbbá az orosz bankok kizárását a SWIFT-ből, az orosz hajók kitiltását az EU vizeiről és az Oroszországból és Fehéroroszországból érkező és oda irányuló közúti áruszállítás beszüntetését.

Ezenkívül követelik az orosz és fehérorosz oligarchák és strómanok vagyonjainak legfoglalását, egy háborús bűnöket kivizsgáló ENSZ-törvényszék felállását, és a további fegyverszállítást Ukrajnába.

 

Valódi Hírek