Hadházy Ákos borította az asztalt: elsikálta Polt Péter az elmúlt évek egyik legnagyobb lopását

Bizonyítékokat talált erről.

Sajtótájékoztatót tartott Hadházy Ákos, hogy bizonyítékokat talált arról, „elszabotáltaPolt Péter a Farkas Flórián elleni nyomozást. A politikus arról beszélt, 2014-ben tettek az ügyben feljelentést társaival, és bár

azóta 8 év telt el,

a Legfőbb Ügyészség 2022. június 10-éig meghosszabbította a nyomozást.

Hadházy arról beszélt, 800 oldalnyi dokumentum jutott el az ellenzékhez, köztük 24 tanúvallomás, Farkas Flóriáné azonban hiányzik közülük. A független országgyűlési képviselő elmondta, mindez annak ellenére nincs a dokumentumok közt, hogy a „Híd a munka világába” elnevezésű programot írt alá az Országos Roma Önkormányzat elnökeként.

Elmondása alapján projektmenedzserek, valamint az ORÖ irodavezetője van a gyanúsítottak között, valamint néhány „kishal” is, utóbbiak felelősségére azonban nem lát bizonyítékot a papírok alapján. A kormánypárti képviselő nincs a gyanúsítottak között, és a mentelmi jogát sem vonták meg, szerinte ez azt bizonyítja, hogy

célzottan próbálják Farkas Flórián felelősségének kutatását elkerülni„.

Hadházy arról is beszélt, a 24 tanúvallomásban nem kérdezték meg, hogy a fideszes politikus felelőssége felmerült-e. Az iratokból az is kiderült, hogy a projektmenedzserek nem tettek vallomást, és a nyomozókban nem merült fel Farkas felelőssége annak ellenére, hogy az ORÖ vezetőjeként a jóváhagyásával történt minden szerződéskötés.

Elmondta, a nyomozók kiderítették, hogy az ORÖ tisztségviselői sok milliárd forintot elköltöttek úgy, hogy közben semmi nem valósult meg a projektekből. Hozzátette, nyomozás csak néhány tízmilliós tételek esetében folyik, ezek azonban kevésbé jelentékeny tranzakciók. Ezzel kapcsolatban példaként említette, nem talált bizonyítékot, hogy a havonta félmillió forintért bérelt használt Opel Corsák ügyét vizsgálták-e.

A független országgyűlési képviselő azt is elmondta, nem azokat a kérdéseket vizsgálja az ügyészség, amelyekkel az OLAF is foglalkozik, és azon szereplők vagyonosodását sem érintik, akik „Farkas Flóriánhoz hű szolgálatokat tettek„. A nyomozást a jelenlegi eredmények alapján csalódásnak tartja.

Mindemellett szerinte

az ügy jól bizonyítja, Polt Péter „hogyan próbálja szabotálni a nyomozásokat, és kimenteni a Fideszhez közeli elkövetőket„.

Azt mondta, „egyértelmű, hogy Farkas Flórián megbukott„. Hozzátette, kormányváltás esetén minden eszközük meglesz a nyomozáshoz, ellenzéki kétharmad esetén pedig létrehozzák a Korrupcióellenes Ügyészséget. Kifejezte, 50%-os többség esetén is mindent megtesznek, hogy Polt ne akadályozhassa a nyomozásokat.

Hadházy Ákos sajtótájékoztatóját itt lehet visszanézni:

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek