Vérlázító: Módszeresen és szervezetten rongálja a Fidesz az ellenzéki plakátokat az éj leple alatt (+videó)

A Fidesz gyűlöletkampánnyal próbál szavazatokat szerezni.

„Stop plakátrongálás!” feliratú molinót helyezett el a Karmelitánál a miniszterelnök hivatala előtt álló fémkordonra Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, valamint Dorosz Dávid kampányfőnök és Jámbor András, akik mindhárman az egységes ellenzék jelöltjeként indulnak a választásokon.

A Józsefvárosban és Ferencvárosban képviselőjelöltként induló Jámbor András a miniszterelnök budai Várban lévő hivatalának épülete előtt azt mondta:

egy tisztességes és tisztességtelen kampány zajlik párhuzamosan.

Eddig hatszor rongálták meg plakátjaikat a választókerületében, 1500 plakátot matricáztak át, két körben levágták a plakátjait a József Attila-lakótelepen, egyszer pedig szórólapokat ragasztottak rájuk. Jámbor állítása szerint fideszes vetélytársa (Sára Botond)

1 millió forintot költött el negatív hirdetésre a közösségi médiában,

és mindössze 50 ezret arra, hogy magát népszerűsítse. „Butának nézik a választókat, de az ellenzéki szavazók nem buták, ők átlátnak ezeken a galádságokon” – mondta.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd kampányfőnöke, aki Dunakeszin indul az ellenzék jelöltjeként, Pest megye 5. számú választókerületében, elmondta:

Szinte mindegyik jelöltjük plakátját szervezetten, az éjszaka leple alatt rongálják csoportosan.

Csak az ő választókerületében több száz plakátját rongálták meg, letépték, átmatricázták azokat, vagy lefújták festékkel. Dorosz szerint a Fideszt a félelem vezeti, a kormánypárt nem a teljesítményével kampányol,

hanem gyűlöletkampánnyal próbál szavazatokat szerezni,

mert tudják, hogy el fogják veszíteni a választásokat. „Orbán Viktor és Rogán Antal lenézi a választókat, azt hiszik, ilyen agresszív, putyini módszerrel lehet megnyerni a választást” – mondta Dorosz.

„Orbán Viktor az elmúlt 12 évben nem kormányzott, csak gyűlöletet keltett, uszított és pusztított” – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, aki Óbuda-Békásmegyeren indul a választásokon. Szavai szerint a Párbeszéd nem rongálja a Fidesz plakátjait, ők viszont szisztematikusan végzik ezt a munkát. Az ő plakátjaira Dávid-csillagokat rajzoltak, letépkedték, megrongálták azokat, vagy a kamupártok plakátjaival ragasztották át őket. Szabó szerint „Óbudán kamupártok nevében raknak ki olyan üzeneteket, amelyek leginkább a Fideszre jellemzőek”. Szabó azt mondta,

már Varga Mihály is bejelentette, hogy a választások után durva megszorítások jönnek,

és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is erre utalt. Szabó elmondta: ha Márki-Zay Péter vezetésével alakul kormány, Magyarország megkaphatja az EU-tól azt a

16 ezer milliárd forintot,

amivel megszorítások nélkül lehet szinten tartani az élelmiszerárakat és vissza lehet szorítani az inflációt.

Videó:

(via, Telex)

Valódi Hírek