Orbán „ellenségeivel” tárgyalt, a Fidesz új koronavírus-hírlevelében továbbra is uszít és Brüsszelezik

A Fidesz a koronavírust is a propagandára használja.

Befutott a vakcinaregisztrációnál megadott címekre a Rogán Antal miniszter irányítása alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ legújabb hírlevele. Akik azt hitték, Covid-19-hírlevélre iratkoztak fel, most megtudhatják, hogy valójában

  • az orosz-ukrán háborúnak egész Európában súlyos gazdasági következményei vannak,
  • a kormány csak olyan szankciókat támogat az oroszok ellen, amelyek nem okoznak elviselhetetlen károkat az országnak.

„Egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot, és olyan büntetőintézkedéseket is akarnak, amelyek további kifizethetetlen terhet raknának az európai, így a magyar állampolgárok vállára. Az Európai Bizottság alelnöke amellett érvelt, hogy csökkentsük az Oroszországból érkező gázszállításokat, és az emberek tekerjék lejjebb a fűtést az otthonukban. A brüsszeli energetikai biztos szerint minden tagállamban felkészültek arra az emberek és a vállalkozások, hogy személyesen viseljék a magasabb energiaárak okozta terheket.”

A Rogán-brigád emberei – bár az Alkotmánybíróság a Kúriával szemben a minap melléjük állt – finomítottak stílusukon, amikor az ellenzék ellen kampányolnak. A bírálat megmaradt, de például már nem kiterjesztően érvényes minden politikai ellenfelükre. Így fogalmaznak:

„A magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák. Ez súlyos felelőtlenség, mivel a magyar háztartások 85 százalékát gázzal fűtik. A magyar kőolajimport 64 százaléka pedig Oroszországból érkezik. Ha felfüggesztenék az Oroszországból érkező energiaimportot, az súlyosan veszélyeztetné az olaj- és gázellátás biztonságát, és akár két-háromszorosára is növelhetné a magyar családok terheit.”

Az új hírlevél további része a szokásos propaganda, illetve utalás arra, milyen kemény munka vár még Orbán Viktorra,

aki eddig sikeresen védte a magyar érdekeket.

„Az európai fórumokon is felelősen kell eljárnunk, hogy megőrizhessük a magyar családok békéjét és anyagi biztonságát. A magyar kormány továbbra is ellenzi a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra. A miniszterelnök mind a párizsi, mind a brüsszeli csúcson eredményesen képviselte a magyar érdekeket. Egyértelművé tette, hogy ez a lépés aránytalanul nagy terhet róna Magyarországra.”

A kormány elítéli az orosz katonai agressziót, kiáll Ukrajna területi épsége mellett, de ahhoz ragaszkodik, hogy a háború költségeit ne a magyar családokkal fizettessék meg. A hírlevél előtt Orbán a Facebook-oldalán egy videóban értekezett arról, milyen nehéz dolga lesz a NATO- és EU-csúcson Brüsszelben, milyen

veszélyes javaslatokkal állhatnak elő szövetségeseink.

Tehát a kormányzat a továbbiakban is önmagát ismételgeti mint egy jó képességű papagáj, ugyanúgy folytatja a félretájékoztatást és az uszítást hírleveleiben. Már nem is meglepő az sem, hogy Orbán szövetségeseit itthon ellenségként aposztrofálja.

Orbán helyzetértékelésében ismét elmondta amit szokott:

(via, 24.hu)

Valódi Hírek