Tarlós: Ki menne el Márki-Zay Péterrel sivatagi őrjáratba?

Valóságos standupot nyomott le a volt főpolgármester.

Az óbudai Fidesz helyi szervezete csoportgyűlést tartott az egyik Duna-parti étterembenahová Varga Mihály pénzügyminiszter mellett Tarlós István is meghívást kapott.

A volt főpolgármester a rendezvényen valóságos standupot nyomott, egymás után szórakoztatta a közönséget viccesebbnél viccesebb mondataival.

Egy alkalommal például azt fejtegette, hogy

Tordai Bencét nyugodtan szólítsák Vincének,

mert a Bence név valójában a Vincéből ered, és nem a Benedekből — hiába gondolják sokan az ellenkezőjét.

Ezután Fekete-Győr Andrást vette célkeresztbe, a „Szamuely váll nélküli reinkarnációját”, de őt még „minősíteni sem tudja.”

Tarlós az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét sem kímélte:

„Ki menne el Márki-Zay Péterrel sivatagi őrjáratba? Én biztosan nem, akárhányszor az arcára nézek, az jut eszembe, hogy csecsemőként felsírtam volna, ha róla álmodom. Tíz évig ezt a várost vezettem, de soha nem jutott eszembe, hogy odakéredzkedjek a miniszterelnöki székbe. Nem tudom, neki hogyan jutott eszébe, mindjárt Hódmezővásárhelyről katapultálva.”

A Blikk itt készített vele interjút, ahol a volt főpolgármester rögtön figyelmeztetett, hogy a választásokon értékek forognak kockán, nem pusztán a gazdaság vagy politikai hatalom:

„Szó van a kultúráról, a családról, a gyerekeink jövőjéről, egyáltalán az ország szellemiségéről. Ez hosszabb jövőről szól, mint egyetlen ciklus”

– kezdte az interjút Tarlós, aki szerint azért nem fekete-fehér a helyzet az ellenzéket és a Fideszt illetően. Mint mondta: véletlenül sem szeretné azt sugallni, hogy az ellenzéki oldalon csupa értéktelen ember van, míg a jelenlegi kormány oldalán csak értékes, mert ez egyszerűen nem lenne igaz.

Azonban úgy véli, érdemes megnézni, hogyan éltek az emberek 2010 előtt és most, mit tett meg a kormány a családok és a rezsicsökkentés érdekében. Tarlós természetesen egykori riválisára, Karácsony Gergely főpolgármesterre is kitért.

„Én azt hiszem, a főpolgármester úr nem a maga ura, nem nagyon hiszem, hogy a fogalmazványait önállóan fogalmazná meg az esti magányában. Azt látom, hogy új, önálló projekt, új kezdeményezés nincs a fővárosban, amik futnak, azokat kivétel nélkül mi készítettük elő”

– mondta arra a kérdésre válaszolva, mi változott Karácsony főpolgármestersége alatt Budapesten.

A videót a rendezvényről itt nézheted meg.

Valódi Hírek