Füstbe ment a lengyel-magyar barátság: ciki lett Áder János, a lengyel elnök inkább nem akar vele mutatkozni

Nem hívták meg.

Nem utazik Lengyelországba a jövő héten Áder János – írja az Azonnali. A lap értesülései szerint, törölték a programot, amelyre a magyar köztársasági elnök hivatalos volt.

A lap szerint Áder IV. Béla lányának, Szent Kingának a szobrát avatta volna fel március 23-án, a lengyel-magyar barátság napján Bochina városában. A programon részt vett volna Andrzej Duda lengyel államfő, valamint a közjogi méltóságok házastársai, Herczegh Anita és Agata Kornhauser-Duda.

A lap több, egymástól független forrásból származó információi szerint Áder egyáltalán nem megy Lengyelországba. A hírek szerint pénteken délutánig a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) részéről nem érkezett engedélykérelem a lengyel félhez arra, hogy az államfő fegyveres testőrei átléphessék a lengyel határt. Ez – írták – csak formaság, de mint kötelező kört azért le kell futni. A KEH nem reagált a lap megkeresésére.

A lap információi szerint, a programot hivatalosan „elhalasztják” a háború miatt, de a lépés egyik fő oka az volt, hogy az oroszbarát magyar álláspont miatt Duda nem akart Áderrel mutatkozni a protokolleseményen.

(via, Azonnali / 168.hu)

Valódi Hírek