Megjött az ítélet: Jogerősen pert vesztett a fideszes káderképző intézmény

A bíróság szerint is lehet propagandaintézménynek nevezni.

Jogerősen pert veszített a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány

az MSZP és Molnár Zsolt szocialista képviselő ellen. A politikust azért perelte be az intézet, mert fideszes háttérintézménynek, kormánypárti „janicsárképzőnek” nevezte azt a képviselő másfél évvel ezelőtt.

Az MCC kuratóriumi elnöke az az Orbán Balázs, aki nem mellesleg a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Molnár két évvel ezelőtti videójában azt is kijelentette, hogy a Mathias Corvinus Collegium közreműködött a fideszes lenyúlásban.

Az intézmény vezetése azt is kifogásolta, hogy a politikus a révfülöpi hajókikötőben forgatott, amely a helyi vitorláskikötővel ellentétben nem került az alapítvány tulajdonába. A videót a képviselő azután vette fel, miután kiderült, az állam több intézményt is az alapítvány kezébe került.

Az MCC arra kérte a bíróságot, hogy állapítsák meg, megsértette az alapítvány jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait, és valótlanul híresztelték, hogy a kikötő az intézmény tulajdonába került. A bíróság első, illetve másodfokon is

elutasította az alapítvány kérését, és a perköltség megfizetésére kötelezte a Mathias Corvinus Collegium Alapítványt.

Az ítélőszék szerint Molnár Zsolt

megalapozottan vonta le azt a következtetést, amikor az MCC-t fideszes háttérintézménynek nevezte.

A bíróság szerint ez a véleménynyilvánítás nem sértette az alapítvány jó hírét, ugyanis több száz milliárd forint értékű állami vagyont kaptak, amelynek előterjesztését Orbán Balázs támogatta a parlamentben. A vitorláskikötő hajókikötővel való összecserélését jelentéktelen tévedésnek nyilvánította az ítélőtábla.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek