Miért fontos az építési alátétfólia, illetve egyáltalán mire való?

A hőszigetelés jelentősége napjainkban egész egyszerűen nem lehet kérdés, ám érdemes nagyon alaposan tájékozódni arról, hogy milyen anyagokkal történik a kivitelezés, hiszen a végeredmény szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan valósítjuk meg a komplett szigetelési rendszert.

Miért nem lehet kérdés a hőszigetelés jelentősége?

Napjaink egyik első számú kérdése a környezetvédelem, aminek nélkülözhetetlen eleme az, hogy minél nagyobb energiatakarékosságra törekedjünk. Ráadásul az energiával való takarékoskodás óvja a pénztárcánkat is, hiszen csökkenti a havi kiadásainkat, valamint kevésbé tesz minket kiszolgáltatottá az egyre inkább elszabaduló energiaárakkal szemben.

Egy szakszerűen kivitelezett hőszigetelő rendszer segítségével nemcsak a téli hónapokat tehetjük komfortosabbá azzal, hogy megőrizzük a lakásban uralkodó kellemes hőmérsékletet, hanem nyáron is jobban megóvhatjuk otthonunkat és szeretteinket is a kint tomboló hőségtől.

Mit is kell pontosan szigetelni?

Legtöbben a homlokzat, valamint a falak külső hőszigetelésére gondolnak, ha a szigetelés témaköre felmerül, pedig egyéb felületeken is jelentős veszteséggel számolhatunk, ha nem teljes körű szigetelést hozunk létre.

A meleg elillanását például nemcsak a falak mentén kell megakadályozni, hanem ugyanígy gondoskodni kell például a födém, illetve a tető szigeteléséről is, ha valóban fontos a hatékonyság, és nem szeretnénk hanyag munkát végezni. Ugyanígy megoldandó feladat a padlók felé kivitelezett szigetelés is.

Itt jön a képbe az építési alátétfólia

Mind a födém felé, mind pedig a padló felé szükséges a szigetelés megoldására is gondolni, és a páralecsapódástól, a nedvességtől való védelmet is javasolt gondosan kialakítani.

Nyilvánvalóan sok minden függ a választott szigetelőanyagok tulajdonságaitól, de összességében a nedvesség egyiknek sem tesz igazán jót, sőt, akár teljesen tönkre is teheti a szerkezetüket, aminek könnyen lehet az az eredménye, hogy funkcióját veszti az egész rendszer.

A Józan Kft. építési alátétfóliája szigetelésként alkalmazva tökéletes választás. Mivel megakadályozza azt, hogy a pára bejusson a szigetelőanyagba, aztán a tetejére jutva, valamint a hideg levegővel érintkezve lecsapódjon, ezért hatékony védelmet biztosít a párával szemben.

Ez az újrahasznosított fólia képes segíteni abban, hogy ne alakuljanak ki hőhidak, illetve hanghidak, valamint a nedvesség miatti penészedéstől sem kell tartani.

Hogyan érdemes hőszigetelő anyagot választani?

Ahogy említettük, sokféle felületen jön szóba a megfelelő hőszigetelés, sőt, esetenként a hangszigetelés is. Mindig a gyártói javaslatokat érdemes követni, így elégedettek lehetünk a kivitelezett szigetelőrendszer pozitív hatásaival.