Ismerjük meg a spot bot működését!

Ismerjük meg a spot bot működését!

Ha tőzsdei kereskedést szeretnénk folytatni, lehetőségünk van hagyományos, manuális módon is megtennünk azt, de ha le szeretnénk egyszerűsíteni a dolgunkat és optimalizálni az erőforrásainkat, a tőzsdei kereskedő robotok nagy segítségünkre lesznek. Nézzük meg most a spot botokat közelebbről!

Hogyan működnek a spot botok?

A Tradensea spot botja a tőzsdei kereskedésünket segítheti. Ezt a segítséget a napon belüli ügyleteknél és a napon túliaknál is egyaránt képes nyújtani. Lehetőség van rá, hogy vételi árakat határozzunk meg, valamint a legjobb kilépési pontokat megtestesítő eladási árakat is megadhatjuk a rendszernek.

Ez még nem minden, hiszen a vételi és eladási árak kedvünk szerint diverzifikálhatóak is. Ha ez még nem lenne elég, a kereskedések darabszámát is megadhatjuk. Az általunk beállított pozíciókat így a program korlátlan számban lekereskedheti nekünk, akár napi tízszer vagy százszor is.

Mire használhatjuk a generátor funkciót?

A fent bemutatott funkciókon túl a generátor segítségével egyedi szabályrendszereket is megadhatunk a robotnak. Lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy akár minden egy százalék mellett felvegyen vételi pozíciókat, és utána minden másfél százalék mellett eladásokat is generáljon nekünk. Gyakorlatilag akármilyen vételi és eladási százalékot módunkban áll beállítani. Így egy teljesen automatizált rendszer szerint kereskedhet nekünk.

A biztonság is nagyon fontos szempont

A biztonságot a limit funkció nagymértékben segíti. Segítségével azt tudjuk beállítani, hogy a tőkénkből mekkora részt szeretnénk bevonni a kereskedésbe. A limittel árfolyamréseket, úgynevezett GAP-eket is meghatározhatunk még. Ezeket az árfolyamréseket pedig nem fogja lekereskedni nekünk a program, így tartalékolhatjuk az erőforrásainkat az alsóbb, nagyobb profittal kecsegtető árfolyamszintekre.

Limitet is beállíthatunk. Természetesen alacsonyabb vagy magasabb szinteket is megadhatunk neki. Bárhogy is kalibráljuk, a limit a stop losstól eltérően nem fog eladásokat generálni, csak a vásárlások mértékét limitálja nekünk.

A trailing up és trailing down funkciók bemutatása

A kereskedők ezen funkciók beállításával lehetőséget biztosítanak a kereskedő botoknak, hogy az árfolyamok emelkedését, illetve csökkenését le tudják követni a tevékenységük során.

A hodl stratégia is megvalósítható velük

A hosszú távú gondolkodáson alapuló hodl stratégiát is véghez tudjuk vinni a spot bot segítségével. Ebben az esetben gyakorlatilag egy félautomata kereskedést állítunk be. Csak a vételi pozíciót kell ilyenkor meghatároznunk, és az eladást már manuálisan végezhetjük, ha úgy érezzük, az elért profit mértéke már kielégítő számunkra.

Ha az a célunk, hogy tipikus spot kereskedést végezzünk, céljainkat kiválóan szolgálhatja egy jól beprogramozott spot bot. Segítségével automatizáltan végezhetjük az adásvételeinket a számunkra legszimpatikusabb kereskedési elvek szerint.