Megrendítő történetet posztolt Gyurcsány: szétszakadt egy család, mert az apa nem tudott megélni Magyarországon, a nagymama neveli a kiskorú gyermeket

A kilátástalanságon akar változtatni az ellenzék salgótarjáni jelöltje.

Közös videót közölt Gyurcsány Ferenc az ellenzék salgótarjáni közös jelöltjével, Godó Beatrixszal. Ennek során egy megrendítő élettörténetet mutattak be a pásztói nyugdíjas pedagógus Klári nénivel, aki gimnáziumigazgatóként ment nyugdíjba.

A volt intézményvezető fiáról mesélt, aki 5 évvel ezelőtt úgy döntött, külföldre költözik. Azért tett így, mert

Magyarországon nagyon nehezen élt meg,

minden végzettséget nem igénylő munkát el kellett látnia azért, hogy a gyermekei később egyetemre járhassanak. Végül a családfő feleségével úgy döntött, gyermekeikkel közösen Írországba költöznek.

Klári néni legkisebb unokája nem tudta elfogadni az ír rendszert, ezért úgy határozott a család, hogy visszahozzák a gyermeket Magyarországra, és egy salgótarjáni iskolába íratták be őt. Az idős hölgy azt mondta, nagyon nehéz volt a szülőknek elfogadni, hogy a lány a nagymamájával maradt.

A nagymama és unokája legnagyobb vágya, hogy a kislány családja visszaköltözzön Magyarországra.

Máról holnapra nem lesz kolbászból a kerítés, az bizony. Azt senki nem ígérheti. De hogy egy normálisabb, nyugodtabb, békésebb, egymásra jobban vigyázó hangulatot lehessen csinálni — nyilván ez az, amit nekünk muszáj megteremteni” — mondta Gyurcsány Ferenc.

Elmondta, Godó Beatrix újként, civilként érkezett a politikába, hogy kiálljon a közösségéért a Parlamentben. A képviselőjelöltnek

elege lett a mostani rendszer által teremtett kilátástalanságból, és ezen kíván változtatni.

Gyurcsány Ferenc és Godó Beatrix közös videóját itt lehet megnézni:

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek