Márki-Zay Péter: Putyin vagy Európa — erről szól az áprilisi választás

Elmondta, nem széthúzásra, hanem nemzeti összefogásra van szükség a kormányváltáshoz.

Az Egyenes Beszéd vendége volt Márki-Zay Péter, aki videóhívásban válaszolt Rónai Egon kérdéseire szerdán este. Az ellenzék kormányfőjelöltje a választási programmal kapcsolatban elmondta, minden ígéretet ellenőriznek a volt szakmai stáb tagjai, köztük volt jegybankelnökök, és csak felelős ígéreteket tesznek.

Okosabbak vagyunk, és nem lopunk

— jelentette ki azzal kapcsolatban, mi a különbség a Fidesz és az ellenzék elvi politizálás között. Azt mondta, korrupció és lopás nélkül megkapja az uniós beruházásokra járó pénzeket az ország.

Bérlakásépítéssel, a rabszolgatörvény eltörlésével, a munkavállalók jogának képviselésével, valamint valódi rezsicsökkentéssel kampányol az ellenzéki összefogás. Ez utóbbit megújuló energiatermelésével, az energiahatékonyság növelésével kívánnák megvalósítani, amelyek révén a miniszterelnök-jelölt szerint tartós rezsicsökkentés érhető el, és ezzel a rászorulók javát szolgálnák.

Azt mondta, az országjáráson érzékelik az állampolgárok az elszegényedést, az áremelkedést és a folyamatos inflációt. Szerinte a hétköznapi embereket a közlekedés és az utak állapota érdekli. A vidék elszegényedését meg kell állítani, és ezért kormányt kell váltani Márki-Zay szerint.

Elmondta, Gémesi György Új Kezdet nevű mikropártját, valamint Pálinkás József Új Világ Néppártját egyesítve akar új pártot létrehozni. Mindemellett azt mondta, ennek csak a választások után jön el az ideje, most azonban

nemzeti összefogásra van szükség a kormányváltáshoz.

Azt mondta, nem csak az Európai Néppárt „dobta kiOrbán Viktort, hanem a lengyel szövetségesei is. Ezt mutatja, hogy Donald Tusk, a Néppárt elnöke ellenzék meghívására érkezik március 15-én Budapestre.

Putyin vagy Európa — ez lesz a választás

— jelentette ki. Szerinte világos, hogy a 40.000 milliárdnyi uniós támogatás csak kormányváltás esetén érkezik meg. „Ha Orbán Viktor megy, az uniós pénz jön” — mondta.

Rezsicsökkentésre, energiahatékonyságra és a vállalkozók támogatására nagy hangsúlyt kíván fektetni az ellenzék kormányváltás esetén. A beszélgetés végén Márki-Zay elmondta, mindenkit várnak a március 15-ei kormányváltó nagygyűlésre a Műegyetem rakpartra.

Az interjút itt lehet megnézni:

Valódi Hírek