Hatalmas bejelentés: Az RTL Klub levetíti magyarul a sorozatot, ami ismertté tette Zelenszkijt

Ukrajnában minden nézettségi rekordot megdöntött.

Országos televíziós premierként az RTL Klubon lesz látható az

A nép szolgája

című ukrán sorozat, melynek főszerepét Volodimir Zelenszkij alakítja – közölte a csatorna.

A forgalmazó a sorozat sugárzási jogainak értékesítéséből származó becsült jutalékát, 50 ezer eurót jótékony célra, az Ukrán Vöröskereszt támogatására fordítja.

Az RTL Magyarország a sorozat jogainak megvásárlásával nemcsak hozzájárul ehhez az adományhoz, de egyúttal felajánl további 30 millió forintot az Ökumenikus Segélyszervezet javára, az ukrán bajbajutottak megsegítésére.

A nép szolgája első két epizódjának tervezett premierje március 20-án lesz az RTL Klubon.

A nép szolgája című, három évadot megélt ukrán vígjátéksorozatot 2015 és 2019 között gyártották. Zelenszkij a politikai pályafutása előtt hazájában népszerű színész, komikus és rendező volt.

Studio Kvartal 95 néven alapított produkciós cége számos filmet, rajzfilmet és televíziós sorozatot gyártott, köztük az Ukrajnában nagy népszerűségnek örvendő A nép szolgáját is. 2018-ban alapított politikai pártja neve is megegyezik legnépszerűbb sorozatának címével.

A vígjátéksorozat középpontjában a Zelenszkij által alakított szerény és őszinte középiskolai történelemtanár, Vaszilij áll, aki egyik napról a másikra az elnökválasztási kampány kellős közepén találja magát, méghozzá elnökjelöltként.

A hirtelen jött népszerűség eredménye, hogy Vaszilijt megválasztják Ukrajna elnökének, a sorozat nézői pedig epizódról epizódra szemtanúi lehetnek számtalan humoros jelenetnek, amint az újdonsült államfő megpróbál helyt állni az ország élén.

Vaszilij nem kíván változtatni korábbi, megszokott életmódján: továbbra is a szüleinél szeretne lakni, a hónap végén pénzt kér kölcsön a barátaitól, és ragaszkodik ahhoz, hogy biciklivel járjon munkába. Mindezt úgy, hogy már ő az ország legfontosabb embere.

A nép szolgája a premiert követően minden nézettségi rekordot megdöntött a sorozatot sugárzó ukrán tévécsatornán. A három évad mellett egy mozifilm is készült, a produkció pedig számos nemzetközi tévés díjat kapott.

A nép szolgája sikerén felbuzdulva jelentette be Volodimir Zelenszkij – immár valódi – indulási szándékát elnökjelöltként a 2019-es ukrán elnökválasztáson, amelyet végül nagy többséggel meg is nyert.

.

(rtl.hu / telex.hu)

Valódi Hírek