„2002-t csalás miatt vesztettük el” — Kövér László megszakértette a Fidesz elmúlt éveit

Szerinte az elmúlt 12 év majdnem tökéletes volt.

Budafokon tartott lakossági fórumot Kövér László még múlt pénteken, ahol szóba került a háború, a kampány és az ellenzék is.

Kövér szerint csak az ukránokon múlik a háború befejezése:

„vagy leteszik az ukránok a fegyvert, vagy addig mennek, amíg fel nem morzsolják az ukrán haderőt, beleértve Ukrajnát, mint államot is.”

– mondta. Hozzátette, hogy azért Oroszország is veszíteni fog rajta, bár nem annyit, mint az Nyugaton szeretnék. Közép-Európa is veszít rajta, mert emiatt a következő 20 évre megszűnik a normális együttműködés Oroszországgal.

Ami Magyarország szerepét illeti, meggyőződése, hogy „nekünk ebből semmi jó nem származik, mindegy, mi lesz a vége, mi már most a vesztesei vagyunk”.

Ezután Kövér átért az ellenzékre. Kiderült, hogy a házelnöknek nosztalgiája van Horn Gyula után, mert bár nem szerette őt, de a jelenlegi ellenzékhez képest

„Horn Gyula ezekhez képest egy virtigli hazafi, talpig úriember, intelligens, szép és okos.”

Önmagukat, a Fideszt is megdicsérte, szerinte nem éltek rosszul a kétharmados többségükkel, de figyelmeztetett, hogy nem ronthatják el, mert nem lesz újrakezdési lehetőség. Azt elismert, hogy az “az ellenzék ilyen minősége, Gyurcsánnyal súlyosbítva a kezünkre játszik”.

Kövér azt is mondta a háborúra utalva, hogy ebben

„a helyzetben, amiben van ma Európa, benne Magyarország, ebben a helyzetben futóbolondokra bízni a sorsunkat több mint bűn: hiba.”

Szerinte a 2002-es választást “valószínűleg

csalás révén vesztettük el,

technikai malőrök okán”, azóta viszont a Fidesz tanult a hibáiból. Mondjuk – ismerte el később – “2006-ban is vesztettünk, de nem azért, mert csaltak, hanem mert

„kiszórtak több százmilliárd forintot az embereknek, mi meg azzal kampányoltunk, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve, csak ez addigra már nem volt igaz.”

Azt Kövér sem állította, hogy hibátlan lett volna az elmúlt 12 év kormányzás, de végzetes hibát nem követtek el. A házelnök szerint egyébként, ha most áprilisban ismét győznek,

“és jobbnak kellene lenni valamiben, az már nem konkrét politikai, hanem azon kívüli kulturális kérdések, mint demográfia, gyermekvédelem”.

(24.hu)

Valódi Hírek