Választ követel a honvédelmi minisztertől Vadai Ágnes: Tisztázza, a NATO vagy Putyin oldalán áll

Jó oka van rá.

Az Egyenes Beszéd című műsor vendége volt hétfő este Vadai Ágnes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke, amelyben arról beszélt,

a bizottság azonnali összehívását kezdeményezi.

A politikus arról beszélt, a háború kezdetén a hatóságok nem igazán segítettek a menekülteknek, inkább a civil szervezetek vettek részt a menekültek megsegítésében. Elmondta, a honvédelmi miniszternek távol kellene tartani magát a pártpolitikától, és kizárólag a munkájára kellene koncentrálnia.

Vadai szerint szinte minden kormánypárti politikus szeretné eltávolítani a NATO-tól Magyarországot, mindeközben azonban a honvédelmi miniszter szerint nem lehet kivonnia magát az országnak a NATO-tagság felelőssége alól.

A miniszter ott állt (…), és úgy tett, mint aki nem értené a kérdést

— mondta arra utalva, nem biztos, hogy az országnak van megfelelő cselekvési terve. A politikus szerint ki kell deríteni, hogy van-e országvédelmi terv, és mire képes a magyar honvédség. Elmondta, 20.000 milliárdot költött el a honvédség haditechnikai eszközökre, még sincs azokból elérhető felesleg, pedig szükség lenne rá, hogy tartalék is rendelkezésre álljon.

Vadai szerint megdöbbentő, hogy a miniszter azt állítja, nincs orosz dezinformáció. Szerinte Benkő Tibor múlt héten, az orosz-ukrán háború kitörésekor „az orosz propagandát mondta fel„.

Felolvasott néhány idézetet Benkőtől, amelyek közül kiemelte, célként tűzte ki a minisztérium, hogy engedelmes katonákat neveljenek. Elmondta, a fideszes közgondolkodásban „visszatérő toposz„, hogy mások lennének „a mai fiatalok„, hogyha a mai napig létezne a sorkatonai szolgálat. A képviselő arra hívta fel a figyelmet, a miniszter azt mondta, jelenleg nem tervezik a sorkatonai szolgálat visszavezetését,

ez viszont egyben arra is utal, hogy a későbbiekben mégis sor kerülhet rá.

A beszélgetést azzal zárta Vadai, hogy a DK soha nem szavazná meg a sorkatonai szolgálat visszavezetését.

A videót >>ITT<< lehet megnézni.

(Egyenes Beszéd nyomán)

Valódi Hírek