„Nem tudom, mi a Jóistent csinál Brüsszel”: Orbán ennél oroszbarátabb nem is lehetett volna péntek reggeli interjújában

Putyin neve egyszer sem hangzott el.

„Én nem tudom önnek megmondani, mi a Jóistent csinál Brüsszel”

– hangzott el Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. Elmondása szerint az EU semmi pénzt, támogatást nem ad Magyarországnak, annak ellenére, hogy évek óta védjük a határt.

Orbán azt is elmondta, hogy ennek ellenére minden ukrán menekültnek segít Magyarország, mert ők — a harmadik országbeli bevándorlókkal ellentétben — haza fognak menni.

„Gyenge ember nem kap békét”

– jelentette ki, hozzátéve: a békéhez saját erő és szövetségesek kellenek.

„A NATO akkor véd meg bennünket, ha mi is készen állunk arra, hogy megvédjük magunkat. Aki azt gondolja, hogy a NATO megvéd minket, az téved”

– mondta. Orbán szerint 2010-ben le volt gatyásodva az ország, sok mindent el kellett végezni, mielőtt el tudták kezdeni a magyar haderő fejlesztését. Nem a hadsereg újraépítése volt a legfontosabb, hanem a családok, a rezsicsökkentés, a devizások. Aztán jött a migráció, de utána elkezdték a haderő fejlesztését, méghozzá

baloldali össztűz alatt.

A magyar kormányfő szerint a kormány munkájának hála ma Magyarországot nem érheti baj, csak akkor, ha a baloldal felelőtlen, összevissza kijelentéseket tesz.

„Lehet okoskodni geopolitikáról, biztonságról, de az érvek fölött ott van az ember is, aki meghal. Egy ilyen zaklatott helyzetben könnyű hibázni. Ezért megfontolt, higgadt döntésekre van szükség”

– mondta Orbán, aki úgy látja, hogy a baloldal a háború oldalán áll, még ha nem is tudják.

Orbánt szíven ütötte, hogy – amint azt a kormányhoz tartozó média állítja – Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint a kárpátaljai magyarok oroszbarátok. Ez a legközvetlenebb veszélyt hozza Orbán szerint az ott élő magyarokra, célponttá teszi őket.

A miniszterelnök megint

kritizálta az Oroszországot érintő uniós gazdasági szankciókat,

állítása szerint ezt a Nyugat egymaga döntötte el.

A kormányfő szerint a háború nemcsak a politikai, hanem Magyarország és Európa gazdasági helyzetét is megviseli, hiszen újra kell kalkulálni minden beruházást egész Európában, de ezt még nem látjuk.

(via Telex)

Valódi Hírek